… babiččina půda s vůní sena, starých šatů a bylinek,

to patří do mých pokladů dávných, dětských vzpomínek.

Tu truhličku plnou vzpomínek, inspirací a tvoření právě otvírám,

pro Tebe, ať je Ti zde fajn,

ať krásnou chvíli já Ti dám …

neděle 14. října 2012

...den poté a nebo božská houbová čalamáda ...

 











... smažíme, vaříme, zaváříme, sušíme... nejvíc ze všeho však boduje jedinečná, božská čalamáda jedné paní účetní.  V létě ke grilovanému masu ideální. Postup je jednoduchý, požití náročné neb nemá chybu.

Návod: houby povaříme. Papriky a cibuli nakrájíme na kolečka, nevaříme, zalijeme olejem a kečupem. Svaříme ocet, vodu, bobkáč, nové koření, pepř, sůl a cukr. No a celé to smícháme, napěchujeme do skleniček, zavaříme a pak světe div se, okamžitě sklenice mizí ...

 Kdo by měl zájem, zašlu přesné množství ingrediencí.

2 komentáře:

  1. Milá Vierka, poprosím o presný recept, nech sa mi to podarí... vyzerá to božsky. Ďakujem
    dada@zoon.sk

    OdpovědětVymazat
  2. recept odeslán. Ať se dílo daří. Věrka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. Těší mě a vážím si jich. ♥ Věrka