… babiččina půda s vůní sena, starých šatů a bylinek,

to patří do mých pokladů dávných, dětských vzpomínek.

Tu truhličku plnou vzpomínek, inspirací a tvoření právě otvírám,

pro Tebe, ať je Ti zde fajn,

ať krásnou chvíli já Ti dám …

sobota 6. července 2013

... koláč paní hraběnky ...

... když dozraje rybíz, vždy peču lehký koláč paní hraběnky. Kdo zkusí, porozumí názvu. Je lehoučký, netradiční,  nadstandardně dobrý, luxusní. Nu, jako ze zámku ... Patří k létu a ten, kdo nepreferuje sladké deserty a koláče, ideální.  
Příprava jednoduchá: těsto z vajec, mouky, cukru a prášku do pečiva vyválíme do formy, dáme rybíz na ten sníh z bílků a na bílky nastrouháme na struhadle kousíček těsta, co jsme dali do formy. Pečeme zvolna.  A zrovna tak vychutnáváme :-)

... před pečením ...

... upečeno ...

... dobrou  letní chuť ....

2 komentáře:

  1. Rybíz mi také právě dozrál ... budu se u tebe muset insirovat a zítra něco ukuchtit.
    Hezký zbytek víkendu ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Věru, děkuji za návštěvu, ať se dílo daří. U nás by rybíz mohl ještě pár dnů zrát, ale akční Carolinka otrhala :-) Hezkou neděli.Věrka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. Těší mě a vážím si jich. ♥ Věrka