Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

sobota 6. července 2013

... koláč paní hraběnky ...

... když dozraje rybíz, vždy peču lehký koláč paní hraběnky. Kdo zkusí, porozumí názvu. Je lehoučký, netradiční,  nadstandardně dobrý, luxusní. Nu, jako ze zámku ... Patří k létu a ten, kdo nepreferuje sladké deserty a koláče, ideální.  
Příprava jednoduchá: těsto z vajec, mouky, cukru a prášku do pečiva vyválíme do formy, dáme rybíz na ten sníh z bílků a na bílky nastrouháme na struhadle kousíček těsta, co jsme dali do formy. Pečeme zvolna.  A zrovna tak vychutnáváme :-)

... před pečením ...

... upečeno ...

... dobrou  letní chuť ....

2 komentáře:

  1. Rybíz mi také právě dozrál ... budu se u tebe muset insirovat a zítra něco ukuchtit.
    Hezký zbytek víkendu ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Věru, děkuji za návštěvu, ať se dílo daří. U nás by rybíz mohl ještě pár dnů zrát, ale akční Carolinka otrhala :-) Hezkou neděli.Věrka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...