Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

pátek 31. března 2017

Kabelka jako hrom ...



Tak bych nazvala moji novou kabelu. 

Celý život jsem řešila v otázce koupě kabelky, aby byla kožená, kvalitní, šmrncovní, praktických barev, které se dají dobře kombinovat …atd.atd.

Až do této chvíle, kdy jsem objevila něco, co mým požadavkům vůbec neodpovídá. resp. je pravým opakem mých kritérií. Objevila jsem kabelu jako hrom.




Je tak ohromná, že se do ní vejde téměř celý svět.

Třeba ten největší medvěd, kterého Carolinka miluje … a zbude plac ještě pro milion nezbytností.




 Do kabelky se vejdou knihy … i vše pro nezbytné poznámky … v mém případě zápisník s tužkou. Někdo preferuje notebook … i ten se sem celý vejde.




 Já nejvíce preferuji fotoaparát. Vejde se sem jakoby nic…




Nezapomínám ani na pitný režim … kabelka schová malou i velkou  láhev. Pro zimní dny určitě i termosku s horkým čajem či grogem. Můžete sem hodit i něco dobrého na zub. Do této kabelky se vejde i objemnější balení sušenek …klidně celá pixla.




Jak říkám…kabelka, do které se vejde skoro celý svět. 

Cokoliv do ni dáte, schová se to v ní jako kapka v moři. Uvnitř je kapsa na zip, druhá je zvenčí. Mám tu zkušenost, že ať máte malou kabelku nebo velkou…nebo snad do konce extra velkou, v každé je chaos.

Jak říká můj muž „ bordél jako v tanku…“



Vzpomínám si na jeho výraz před lety, když jsem před ním vysypala kabelku neb jsem nemohla rychle najít vyzvánějící mobil.

Co jsem vysypala, ho přikovalo k zemi


… peněženka … žvýkačky …Tic Tac   … vlhčené ubrousky…náhradní silonky …kapesníky (několik balení)  … papíry, letáky, poznámky …nutno podotknout , že doslova útržky s cennými informacemi … věrnostní kartičky …Carolinky rukavice … panenka … klíče …parfém … igelitka z Billy …žlutá vajíčka od Kinder, které jsem dostala za úkol nevyhazovat … náplasti, kdyby náhodou … multifunkční nožík s vývrtkou, kdyby náhodou … různé léky prakticky odstřižené po jednom kuse, takže kromě růžového Ibalginu ostatní neidentifikovatelné … Fidorka pro případ stresové chvíle …šitíčko bez jehly …skládací deštník…vyschlá řasenka, kdyby náhodou … 
No, chyběla už jen lopata a hrábě, kdyby na mě přišla chuť zahradničit, náhodou…




Jo a vyzvánějící mobil nikde…jasně, vždycky si vzpomenu, že je v nějaké praktické zapnuté kapsičce, až když své poklady vysypu. A než tu praktickou kapsičku rozepnu, toho na druhé straně  aparátu, přestane bavit mě prozvánět celou věčnost. Vypadá to, že nemám čas mu  zvednut mobil … Určitě mi rozumíte. A to vůbec nemluvím o situaci, když se zasekne zip u praktické kapsičky, ve které mobil vyzvání.

Pro tento případ  tu je vždy antistresová Fidorka. (radši dvě)




Nedělám si iluze, že moje nová kabela by mi vnesla do mých dnů nějaký řád. 
Myslím, že to tak máme nastaveno všichni. Jsme přeci praktické a všechno se hodí. Ostatně, nejednou jsem skutečně překvapila i sama sebe … Třeba, když v dešti chyběl v kabelce deštník a tak nezklamala igelitka z Billy na hlavu. Nakonec z této story vzniklo fajn seznámení s panem Tomášem Töpferem. Dodnes si myslím, že o mě pochybuje …


Tento příspěvek není reklamního charakteru ... je pouhým sdílením ze světa kabelek ...


Na každý pád moje nová kabelka, která svým nápisem předesílá, kdo je její majitelkou, mi dělá radost. Jasně, že se žádnou královnou necítím, jak bych taky mohla…ty určitě takové kabelky plné nezbytností nenosí…

A možná i právě proto mají tak pěkné a rovné držení těla, královny. Protože obsah takto velké kabelky musí nás praktické ženy zákonitě táhnout na stranu.

A víte co je na kabelkách ještě fajn? Umíme si o nich báječně pokecat.

Tak to byl po delší době ode mě příspěvek z dámského šatníku ... 

PS: Věřím, že  v tom nejsem sama...

 Věrka

 ♥ 

28 komentářů:

  1. Veri,super ckanek.Mam pocit,ze nosime roky stejne kabelky,neb obsah je totozny;)).Kazdopadne ja razim heslo,ze do me tasky,krom vsech "malickosti",cos napsala se musi vydat mmj.pulka chleba a pet rohliku;))).Skvely clanek,diky,diky kralovno...H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani díky ... půlka chleba se tam také vejde i s malířským plátnem (viz.foto) :-) Jsem ráda, že v tom nejsem sama :-) Pá Věrka

      Vymazat
  2. Nejsi :-)) do malé kabelky se věci skládají jako puzzle (zkušenost :-)) do velkých se zase toho spoustu vleze, ale kdo to má tahat - koketuju s městským batohem :-)))), protože tam nosím to samé co ty ... Vybrala sis moc hezky. Krásný víkend D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Danko, děkuji. Městský batoh - dobrá volba. Také jsem se na ně dívala. Krásné dny. Věrka

      Vymazat
  3. Mám ráda kabelky-kabely. Moje kamarádky mi říkají, proč máš pořád tu tašku sebou? Já za to nemohu. Bez tašky jsem jako bez ruky. Je pravda, že někdy i batoh mi poslouží, ale jen tak s prázdnýma rukama fakt nechodím. A je pravda, že občas za vysypání to všechno, co tam mám, stojí :-) Hezká kabela!!!!!! Fakt jó!
    Hezký den!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hani, úplně Ti rozumím. Také mám ráda vše potřebné na dosah ruky. Jít do města bez kabelky si vůbec neumím představit. Přeji hezké dny. Věrka

      Vymazat
  4. Věruško, moc pěkná kabela, je fajn, že má i dlouhé ucho, to preferuji, dobrá volba. A po pravdě řečeno, i do malé kabelky se vejde spoouuusta věcí! Často jsem překvapená, co vše s sebou nosím. Pěkný víkend Vám přeje Renata z Větérky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko z Větérky, děkuji za milé řádky. Je to pro mě dodnes rébus, jak se mi vejde tolik věcí do malé kabelky a to samé i do velké. Disponuji různými kabelky. Nejtěžší je přesouvat obsahy jedné do druhé. Vždy něco zapomenu v té druhé, většinou to, co pak v té první nutně potřebuji. :-) Pěkný víkend. Věrka

      Vymazat
  5. Věruško super jste to vystihla a spousta z nás se okamžitě poznala!!!!
    Není dlouho,tak jsem při vystupování z auta poprosila muže,ať mi mou kabelku podá..."panebože,co v ní máš...žehličku..???" zeptal se zděšeně.."víš,že nemáš tahat nic těžkého"..dodal..Když jsem mu odpověděla,že tam mám samé "důležitosti"..podobné Vašemu seznamu...jen kroutil očima...
    Do rozpaků mě však dostává stále on,když je mu má kabelčička dobrá,a chce mi tam něco nacpat...naposledy to byly nějaké šrouby a matice...
    Kabela skutečně nemá chybu a absolutně k Vám pasuje a sluší!!!!
    Dá se nosit i křížem přes hlavu,jako pošťák???
    Mějte krásný sluníčkový víkend,srdíčkově zdraví Jana z chaloupky mezi kopci.
    PS:...děkuji moc za Vaše včerejší slova..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janičko, moc děkuji za milý komentář. Úplně se ve Vašich řádcích vidím. Kabelka o váze žehličky :-) A víte co je úsměvné? Dnes ráno jsem vzala do ruky Carolinky aktovku, která vážila snad "metrák".Otevřu ji a byla kromě učebnic plná nezbytností...:-) Krásné dny. Věrka

      Vymazat
  6. :o))) Kabelka je moc, moc pěkná. Také takovou jednu mám. Vnést do ní pořádek, to nejde. Ale vejde se tam vše. A o tom to je.
    Jedině takovéto kabelky nosí moje sestra. Vždy se jí směji, co to má za nový lodní kufr :o))) Tam se najde věcí! Někdy žasne.
    Moc hezky napsáno.
    Krásný slunečný den i celý nadcházející víkend.
    Katka ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katko, přesně tak ... loďák plný tajemství. Pozdravuji Tvoji sestru a přeji vám oběma krásný víkend. Věrka

      Vymazat
  7. Skvělý článek, pobavil mne. Pochopitelně to jako spoustu z nás mám obdobně, takže naprosto chápu. Momentálně taky vyhlížím nějaký nový kousek na jaro a určitě nebude malý :)
    Krásný jarní den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko , tak to jsem ráda. Přeji šťastnou koupi nové kabelky. Hezký víkend Věrka

      Vymazat
  8. Taky nosím velké kabel(k)y. A tolik krámů, že mám jedno rameno výš (zvyk - aby ta kabela z ramene nesklouzla). Koupila bych si nějaký pěkný batoh, ale zatím mne nic neoslovilo. A mé kabelky vždycky musí mít hodně kapes - jak mám jeden prostor, tak v něm bloudím (a není nic blbějšího, než když vytvářím v práci u vchodu frontu, protože nemůžu vyhrabat čipovou vstupní kartu...)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Stáni, děkuji za milé řádky. Docela šmrncovní ruksaky a batůžky jsem koukala zde:
      https://www.hezkekabelky.cz/
      Z tohoto byla úplně unesena Carolinka
      https://www.hezkekabelky.cz/?product=ruksak-spring-birds-svetle-modry

      Přeji pěkný víkend. Věrka

      Vymazat
  9. Do velkých kabel se mi osvědčil organizér kam se vejdou věcičky jako-pilník,nožík,
    zasunovací metr,zubní nit,gumička do vlasů,zavírací špedlík-co kdyby...-léky, lupa místo brýlí na blízko....a když změním kabelču, tak organizér putuje tam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatko, super nápad, díky za typ . Přeji krásný víkend. Věrka

      Vymazat
  10. Kabela-kabelka-je Věrko skvostná. Jsem kabelková (asi jako každá ženská), jakmile si koupím nové boty, nezadržitelně koukám po nové kabelce. Bez ní nikam nechodím, i když jdeme ke kamarádům na grilování, táhnu nějakou sportovní sebou :o)). A protože je často měním, nosím v nich opravdu jenom velmi nutné nezbytnosti, aby se rychle daly přehodit. Tolik věcí, o kterých píšeš, jsem v kabelce asi nikdy neměla :o))), pobavila jsem se.
    Ať ti kabelka slouží a dělá radost.
    Ála
    P.S. Můžeš prozradit kde jsi ji sehnala? Moje snáška bude mít brzy narozeniny :o). Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Álo, díky za komentář. Jelikož kabelka již není skladem, je vyprodaná, nechci tu zbytečně vkládat plané naděje. Ale odkaz jsem Ti právě poslala emailem.
      Na požádání pošlu všem, kdo chtějí.
      Přeji hezké dny.
      Věrka

      Vymazat
  11. Věrko, moc jsem se při čtení nasmála. Obsah mé kabelky je podobný a když ji náhodou můj muž vezme do ruky, tak se diví, co v ní nosím, že je tak těžká. Ovšem, když mám něco najít, je to problém. Klíče od domu, mám pořádný svazek, dal by se použít v sebeobraně, tak na ten už mám krásnou barevnou klíčenku. Jinak dvoje brýle, jedny na dálku, v obchodě je měním za brýle na čtení. Taštičku s léky, občas je problém s jejich prošlostí. I šitíčko mám. Také se snažím mít mobil v kapsičce zvlášť, abych ho mohla rychle vyndat. Jen ho nesmím dát do jiné kapsičky. Mám novou, tak uvidím, jak s ní budu spokojená. Ta tvoje je parádní. Ať ti dobře slouží. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Růženko, děkuji za Tvé řádky. Jo, máš pravdu, klíče to je taky pro mě rébus. Dobrý typ, dát je do další taštičky. Děkuji za něj. Přeji Ti spokojenost s novou kabelkou a prima slunečný víkend. Věrka

      Vymazat
  12. Milá Věrko,tentokrát jsi v příspěvku otevřela dobré téma....když se řekne kabelka,tak vidím ty pidi veskrze společenské...no nic pro mě:-)
    Také jsem ta,která sebou věčně tahá kabelu podobnou lodnímu kufru,právě dnes jsem se rozhodla,že přesypu onen raději blíže nespecifikovaný chaos do jarní barevnosti...no to jsem teda koukala:-)....pravdou je,že zima byla dlouhá a tak tam byly rukavice,čepice,šátek na krk...co kdyby:-)...jinak dost podobný seznam,jako ten tvůj
    No tak mám trochu probráno a bude mi lehčeji,ale jak dlouho...
    Ta Tvá nová společnice na cesty je super,tak ať Ti dobře slouží:-)
    Hezkou nejen neděli,s pozdravem Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, děkuji, děkuji, děkuji. Jsem tak moc ráda, že v tom nejsem sama ...
      Malou kabelku také mám , crossbody, ale když ji nesu, mám pocit, že nic nenesu. :-)
      Přeji hezké dny a ať barevka přináší radost. Věrka

      Vymazat
  13. Super velká kabelka, opravdu se Vám do ní vejde strašně moc věcí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a přeji krásnou slunnou neděli. Věrka

      Vymazat
  14. Milá Vierka, taška je suprová, mám rada veľké kabely a mám tiež jednu vychytávku, ktorú praktizujem roky. V dobe, keď móda prikazovala že aké topánky, takú kabelku, tak všetky veci potrebné pre ženu som mala v malej ielitke, ktorú som si pri výmene kabelky jednoducho dala do kabely, a nemusela som prekladať po jednom kuse. Tak sa mi nemohlo stať, že som si niečo vo vrecku kabely zabudla. Papa Aňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aničko, super nápad :-))) Tak to nemá chybu. Díky za typ. Pá Věrka

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...