A páč v posledních dnech hodně čučim do monitoru,
jak tvořím Diář - každý den je dar ❤️,
(je skoro hotov a mám z něj radost)
tak je úplně relaxující a povznášející se
postavit k plotně.
Uplácat knedlíky z tvrdých rohlíků.
Babička jim říkala " Vídeňský".
Recept:
Nakrájíme tvrdší rohlíky nebo housky.
Rozmícháme dva žloutky v mléce cca 2 dcl.
Zalijeme tímto pokrájené pečivo.
Opepříme a nastrouháme trošičku muškátového oříšku.
Zasypeme pokrájenou petrželkou.
Osmažíme cibulku dozlatova a vmícháme.
Babička k cibulce osmahla i slaninu, s anglickou je to výborné.
Nakonec pevný sníh z bílků a zlehka tvoříme koule, knedlíky.
Babička je vložila do ubrousku na pařáček a chvíli v páře vařila.
Já zkusila vymastit formu na muffiny a po chvíli byly knedlíky na světě.
Jsou křehké a lehké, jak vídeňský valčík.
Možná proto jim babička říkala
My k němu měli vepřové výpečky se zelím a přesně vím, co by mi babička řekla.
" V pátek se maso nejí.
V pátek se drží půst."
Však o tom píši v knihách s duší.
Vypadají famózně. Vyzkouším, děkuji. Ivča
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatMěj se hezky !
Hanka
Vyzkoušeno s kachýňkou a zelím. Výborné, děkujeme
OdpovědětVymazatMňam :-P
OdpovědětVymazat