Sezóna třešní je krátká a na zpracování třešní není času nazbyt.
Bublaninu netřeba představovat a myslím,
že patří mezi stálice třešňových nápadů.
2,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku rozpuštěného másla
3 vejce
1 hrnek cukru krupice
1,5 hrnku mléka
1 kypřící prášek
kůru z 1/2 citronu
špetku soli a vypeckované třešně
(Místo másla lze dát i slunečnicový olej)
Vůbec se s tím nemažu a vyšlehám vejce s cukrem,
pak tam naházím všechno ostatní.
Peču to v remosce a za 20 - 25 minut je hotovo.
V těsné blízkosti stojí v řadě třešňová marmeláda.
Za mě je méně výrazná a tak ji nedělám.
Má babička třešně zavařovala,
já je nakládám.
Postup je jednoduchý a na to tata.
Do sklenice vkládáte dokola tvrdé třešně.
Prosypáte každou vrstvu cukrem.
Nakonec zalijte rumem.
Já ho měla málo, tak jsem dolila ještě metaxou.
Měla by to být lihovina cca 40 % alkoholu.
Každý den krouživým pohybem otočte sklenicí a na Vánoce chutnají nejlépe.
❤️
Většinou se však Vánoc nedočkají, proto doporučuji naložit sklenic víc.
Musím vyzkoušet. Vypadá to skvěle! Přeji krásný den. Eva
OdpovědětVymazatA je to raz dva. Věrka
VymazatJá třešně prostě zavařím ve sladkém nálevu. Ale ten Tvůj recept se mi líbí- určitě ho někdy použiju.
OdpovědětVymazatMěj se hezky a užívej každého letního dne!
Hanka
Tak at se dílo podaří. Pá Věrka
VymazatKrásný příspěvek a sluší vám to. Ivča
OdpovědětVymazatDěkuji ❤️ Věrka
VymazatKdysi jsem dělala takto višně X let. Až jednou došla sestřenice a daly jsme si naložené třešně v rumu, a byly jsme tak zbombované, že já v ložnici pod střechou narazila do šikminy střechy a sestřenka při odchodu upadla ze schodů. A pak jsem to už nikdy nedělala. Vzpomínky jsou príma a tak vám Věrko děkuji, že jste mi je pomohla vydolovat ze své paměti. Zdraví Iwka
OdpovědětVymazatRádo se stalo. Jj tohle veselé ovoce umí být zrádné. Věrka
Vymazat