... když mám splín,
ráda vařím, když mám splín velký, tak ráda
vařím nové věci. Takový den byl ten dnešní. Ráno jsem objevila ve schránce
dopis, od společnosti Centropol, kde jsem reklamovala vyúčtování za elektřinu na staré
neobydlené, zemědělské usedlosti. Reklamace mi byla uznána a dokonce s přeplatkem asi
20 Kč. Vše proběhlo ok. Ale minulý týden mi přišel dopis, který na výsost
nesnáším, s výhružným podtextem, kde mi slibuje společnost , že mne
ustřihnou elektřinu do rozbořené stodoly, pokud nezaplatím tisíce peněz, které
jsem reklamovala. A tak začíná vysvětlování a vypravování znova znova... a
znova a znova...
♥
...jako
v pohádce o veliké řepě... nebo o slepičce a kohoutkovi...pořád dokola a
odvolání nedej Bože pochopení, nikde. A tak mi dnes přišlo opět další
vyrozumění, kde mi píší , že musím uhradit první nesprávné vyúčtování (na které
byla vydána oprávněná reklamace a storno faktury !!!) a k tomu ještě další platbu, která se najednou
objevila ...já mám někdy pocit, že mnozí lidé jsou blázni bez rozumu, mozku ...
mám tu zkušenost, že operátoři, jakýchkoliv společností tak s námi
jednají. Nic je nezajímá...neboť mají naučený manuál a jakékoliv odchýlení
z jeho linie je nepřípustné. Vyjít lidem vstříc, to je nadstandard... A
tak píšu na ministerstva...a rozčiluji se...a běduji... a pak moc vařím a
uklidňuji se...
♥
... díky tomuto
nepochopení dnes vznikly u nás k večeři kynuté lívance s javorovým
sirupem a osmaženou slaninou. Když jsem tento recept viděla v pořadu „
Rozpal to, šéfe“ nevěřila jsem vlastním očím... (jako já dnes po ránu při cestě
od schránky domů). Zdál se mi tento recept chuťově velmi kontroverzní ... tolik rozlišných chutí ...
sladký javorový sirup ... slaná osmažená slanina... lehoučké nadýchané lívance
...
♥
♥
... a mohu vám říci, že tyto chutě do
sebe tak skvěle zapadají, doslova se snoubí i s tímto letním počasím, že
by bylo řích, tento recept sem nepřipíchnout ...
Těsto na lívance:
8 g droždí
185 g mléka
140 g hladké mouky
2 vejce
špetka soli
12 plátků slaniny
javorový sirup
moučkový cukr na
posypání
olej
♥
... a jak dopadne porozumění s
nedorozuměním s elektřinou do staré stodoly? Bůh ví...ještě , že ve stodole
už nejsou žádné krávy ...ty jsou naštěstí nebo na neštěstí úplně někde jinde...
♥
... vaše Věrka ve
splínu ...
Věru, úplně tě chápu, taky mě lidská hloupost a neochota vyřešit věci ke spokojenosti přivádí k úplnýmu šílenství. Tohle jsem nedávno řešila s jistou telekomunikační společností, nakonec jsem zaplatila a nechala to být. Ale vídíš, mohla jsem u toho něco dobrýho nebo i ještě lepšího uvařit.
OdpovědětVymazatrecept je fakt velmi zajímavý, asi jako chleba se sádlem a nakrájenýma jahodama, to celý pocukrovaný, mňam.
Krásný a klidný den Majka
Majko, děkuji za Tvá slova a typ na netradiční chleba se sádlem:-) Krásný pátek. Věrka
VymazatJá, čtenář, se musím jen pousmát... Jak je to na hlavu postavené... Ty musíš zaplatit, aby ti to mohli vrátit... :-D Asi mají málo práce, tak si ji hledají... Pevné nervy! Úsměv na rtech... Krásný den! G.
OdpovědětVymazatGabčo, souhlas... ale ty nervy za blbost druhých asi vážně nestojí zato...Příště slibuji pozitivní příspěvek...krásný pátek přeji. Věrka
VymazatVierka, držím palce nech to netrvá večnosť a nech sa to určite vyrieši, pa Zuzana
OdpovědětVymazatZuzi děkuji.... vše pro něco na světě je...a já mám pocit, že mi osud pořád dává do cesty nějaké překážky...moc si přeji poklidné a rozumné dny...Věrka
VymazatJdu vařit sice ne lívance, ale sladko slané kuřecí, abych nabrala sílu na podobné srážky s "blbci":-) Třeba jsi opravdu našla ten správný recept "sladké proti slanému, jak z toho vyjít se zdravím rozumem:-)!!! Držím palce, aby to nabralo zdárný konec!!!
OdpovědětVymazatRenatko, děkuji za milý komentář...je to tak...i to jídlo , které mne ze splínu dostalo bylo plné rozporů...rozlišností...a bylo moc dobré:-) Krásný pátek přeji. Věrka
VymazatVěro, také mám naplánované lívance, ale až na víkend.... No, možná přehodnotím stragegii, ale ta ryba se bude muset zítra udělat, bo je čerstvá, nemražená. Tuto kombinaci neznám, ale možná jí vyzkouším. Tedy pokud dokáži být až tak kreativní...
OdpovědětVymazatAd byrokratický šiml - držím pěsti, je to náročné, a ne vždy normální člověk vyhraje. I já mám smutnou zkušenost, prohrála jsem, dvakrát - finančně a lidsky, ale na druhou stranu mne to posílilo. Asi to tak mělo být. I to jsou naše lekce od života... Držím pěsti, ať vše dopadne pro tebe co nejlépe.
Janičko, i já hleděla jak blázen na tuto kombinaci. Ale vzhledem k tomu, že ji předváděl pan Pohlreich, uvěřila jsem , že to bude dobré...a bylo...DOPORUČUJI...Krásný pátek přeji. Věrka
VymazatVěrko, chuť slaného se sladkým znaly už naš babičky, jen se na ta prostá jídla nějak zapomnělo. Babička mého muže mazala doma upečený chleba škvarkovým sádlem a navrch domácí malinovou marmeládou. Můj muž na to dodnes vzpomíná jako na největší laskominu.
OdpovědětVymazatMilá Táni, děkuji za komentář , velice inspirativní. Naše babičky byly Paní Kuchařky..a já tak ráda vařím jejich jídla ... moc ráda. A taky moc ráda na babičky vzpomínám...krásnou neděli.Věrka
Vymazat