... když dozraje rybíz, vždy peču lehký koláč paní hraběnky. Kdo zkusí, porozumí názvu. Je lehoučký, netradiční, nadstandardně dobrý, luxusní. Nu, jako ze zámku ... Patří k létu a ten, kdo nepreferuje sladké deserty a koláče, ideální.
Příprava jednoduchá: těsto z vajec, mouky, cukru a prášku do pečiva vyválíme do formy, dáme rybíz na ten sníh z bílků a na bílky nastrouháme na struhadle kousíček těsta, co jsme dali do formy. Pečeme zvolna. A zrovna tak vychutnáváme :-)
|
... před pečením ... |
|
... upečeno ... |
|
... dobrou letní chuť .... |
Rybíz mi také právě dozrál ... budu se u tebe muset insirovat a zítra něco ukuchtit.
OdpovědětVymazatHezký zbytek víkendu ... Věra
Ahojky Věru, děkuji za návštěvu, ať se dílo daří. U nás by rybíz mohl ještě pár dnů zrát, ale akční Carolinka otrhala :-) Hezkou neděli.Věrka
OdpovědětVymazat