Sezóna třešní je krátká a na zpracování třešní není času nazbyt.
Bublaninu netřeba představovat a myslím,
že patří mezi stálice třešňových nápadů.
V těsné blízkosti stojí v řadě třešňová marmeláda.
Za mě je méně výrazná a tak ji nedělám.
Má babička třešně zavařovala,
já je nakládám.
Postup je jednoduchý a na to tata.
Do sklenice vkládáte dokola tvrdé třešně.
Prosypáte každou vrstvu cukrem.
Nakonec zalijte rumem.
Já ho měla málo, tak jsem dolila ještě metaxou.
Měla by to být lihovina cca 40 % alkoholu.
Každý den krouživým pohybem otočte sklenicí a na Vánoce chutnají nejlépe.
❤️
Většinou se však Vánoc nedočkají, proto doporučuji naložit sklenic víc.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka