Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

úterý 21. května 2024

Proč? Stále hledám odpověď


 Mnozí z vás ví, jak náročnou část života již dva roky na samotě u lesa v “Nebi” žiji. Nekonečné a předlouhé dva roky života plné nervů a stresů. Nelítostný boj o střechu nad hlavou.

Vše vkládám do knihy, kterou dopisuji “Klíč k nebi”. Někdy si říkám, být čtenářem a číst tento, až neuvěřitelný příběh, myslela bych si, že se to nikdy nemůže stát….

Když jsem před lety onemocněla rakovinou, neřekla jsem si nikdy “proč?” V tomto případě boje o střechu nad hlavou asi tisíckrát. 

Dům v Nebi je zkolaudován, má své číslo popisné po šílených útrapách a dle smlouvy o smlouvě budoucí musí nyní dojít k podpisu kupní smlouvy.  Opět šílené průtahy a vkládání nesmyslných požadavků do smlouvy. Opět bezesné noci, hodiny telefonátů, dotazů, čtení a zjišťování nekonečného zástupu paragrafů. Naštěstí jsou kolem nás i dobří lidé a přátelé. To nás posouvá.  Děkuji. ❤️

A tak i přes několik mých výzev k předložení kupní smlouvy,  žádná kloudná odpověď. Samá mlha, mlžení a nejistota. Dohady mezi nimi (zastupiteli) skutečně naši existenční otázku neřeší. Jeden zastupitel svými požadavky “vydírá” nejen nás, ale i samotné zastupitele. Ve smlouvě požaduje podmínky, které  vnímám jako rozpor nejen s morálním kodexem, ale snad se vším. A pokud tam “ony podmínky”, (které nikdy ve smlouvě o smlouvě budoucí nebyly) nebudou, shodí zastupitelstvo a tím celé zastupitelstvo obce padá. Konec. 

Jeden člověk drží ve svých rukou existenci obce i osud jedné rodiny. V pohodě, “má” na to nárok. 

A v ten moment si vybavuji opět skutečný příběh dívky z hor, který se kousek odtud udál cca před 80 lety. Příběh o samozvaných soudech, jak jedni lidé “z lidu” rozhodovali nekompromisně o osudech druhých. Jak dívka z hor s ruksáčkem šla kilometry a míle ze svého domova do nikam…



9 komentářů:

  1. Tohle je teda šílené … Věrko, dejte to soudu. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Věrko, váš boj o střechu nad hlavou musí dopadnout dobře, protože si to zasloužíte. Mám vás ráda. Ivča

    OdpovědětVymazat
  3. Věrko, Boží mlýny melou, sice pomalu, ale melou....ono na toho chytráka taky dojde, a možná to nebudou mlýny, ale spíš ta voda v kotli..... držím pěsti a nenechte se .....♥ Olina z Jiz.

    OdpovědětVymazat
  4. Modlím sa za Váš domov rovnako ako za môj. Síce nebojujem ešte tak dlho, ale ešte ma čaká dlhá a tŕnistá cesta. Prajem všetko len to najlepšie.

    OdpovědětVymazat
  5. Lezarts
    Vím co to je bojovat o střechu nad hlavou, roky soudních tahanic, smrt partnera, výhra, ale za jakou cenu…
    Držím palce!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Věrko, už jsem si myslela že je vše vyřešeno. Mohu pomoci, vím asi jak. Napište mi kontakt na vás. Toto bezpráví a postupy obce je mimo zákon. Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Věrko, určitě všechno dopadne dobře nechápu, proč si lidé musí ubližovat.Iveta

    OdpovědětVymazat
  8. Já myslela, že se vše již v dobré obrátilo. Ale pevně věřím, že to dobře dopadne.
    Klidný den, Věrko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Věrko, někdo to už zmínil, ale neváhala bych se žalobou. Zdraví máte jen jedno a musí to mít hrozný dopad na něj. Vůbec nemáte klid a já vás obdivuji. Marta

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...