Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

čtvrtek 11. února 2016

13.zastavení ...


Jednoho večera jsem při šálku lahodné kávy, obklopena pohodou a příjemnou hudbou,  objevila na netu tento text :



Tento text pod fotografií sympatické holky v pruhovaném tričku a šatovce, mne velmi zaujal. Nejen tím, že i já jsem byla milovnicí Pipi dlouhé punčochy a jejími hláškami, ale i nápaditostí a kreativitou.


Carolinka byla všude...mihla se i v odrazu zrcadla...
 



Záhy jsem zjistila, že paní Blanka Winterová je nejen blogerka, velmi zajímavého blogu, ale i oděvní návrhářka, poradkyně, vizážistka…prostě člověk, který dokáže nám ženám poradit. Určit směr. Udat tón.  Rozzářit naše oči, rty … vložit do nich úsměv a radost. Dokáže z nás udělat princezny z dětských snů, neboť dokáže odhalit, co našemu já sluší.

Kocour Ludvík bedlivě sleduje kočičí parádění
 


A když nám to sluší, je pro nás krásný celý svět.



Dnešní 13. Zastavení s Máminým kalendářem 2016 – každý den je dar, je u ženy tolika ženských profesí v jednom. Její práce je krásná, neboť nás ženy dělá ještě krásnějšími.  Milá paní Blanka Winterová je především módní stylistka.


A jak sama říká:

Stylový poradce by měl být i psycholog.
Je třeba odhalit vaši duši. A tu poté obléknout.  Najdeme společně váš styl. 
Zjistíme, zda jste dáma, rebelka či snad čarodějka ... ? Pracuji úžasnou metodou 8 klíčů - stylů Táni Havlíčkové.

Cílem není:
Cílem není vás obléknout, vyžehlit vlasy a nalíčit.
Cílem není z vás udělat někoho jiného, na památku vás vyfotit a na cestu vám přidat zalaminovanou kartičku s vašimi barvami (která vám pak při nákupech téměř k ničemu nepomůže.)


Cílem je:
Pochopit - kdo jsem - a tím v sobě objevit vlastní cit pro to umět si sama vhodné oděvy, líčení a styl najít, kupovat a aplikovat.
Cílem je najít sama sebe.





O módě, o stylu, o životě …

O hledání a nacházení.
Vlastního stylu …oděvů, doplňků, kosmetiky …které nám k tomu pomůžou.
Ale především o hledání sama sebe! A také o štěstí a radosti.

A také o tom, že je třeba si užít vše, co život přinese.
O tom, jak spíše nenakupovat než nakupovat.
A když už nakupovat – tak jen to nejlepší!




Výherkyní, mé velmi těžké otázky, se stal komentář č.17 – Helenky . Gratuluji 
Setkání bylo velmi příjemné a musím říci, že v krásných prostorách, kde paní Blanka dělá své poradenství, se líbilo i malé Carolince. Okamžitě si zkoušela svršky, rukavičky , barety, leopardí kožíšek, šátky, korálky i přičichla k nádherným vůním, které paní Blanka dokáže nabídnout.





Skutečně si zde každá žena přijde na své. Může se dozvědět, co jí sluší, co méně… Jakým barevným tónům by se měla vyhýbat a které vyhledávat. Nejen, jaký je typ, ale i co potřebuje její duše…protože naše oblečení je vlastně odraz nás samotných. My oblékáme své já, naši duši…rozvíjíme sebe i tím, co nosíme, jak se líčíme, voníme se…tolik tajemství je v nás ženách.




A je krásné a dobré tato tajemství odhalit a znát. K našemu povídání a focení nám spokojeně vrněl kocour Ludvík.  Nevím kolikátý, ale jeho noblesa na mne působila rovněž šlechticky a ve francouzském stylu.
 Vzpomněla jsem si, že při jednom zastavení mi též asistoval kocourek se jménem Kryštof. Tenkráte v chalupě. Tam, kde vypil bílou kávu a pojedl makovou buchtu Jára Cimrman. Vzpomínáte?




Ano, už máme za sebou tolik zastavení, že je před námi poslední.
14. zastavení v projektu Putování s Máminým kalendářem 2016 – každý den je dar.
Moc se na toto setkání těším. Přinese totiž potěchu lidským uším. Mámin kalendář už uzřel spousty krás, ucítil vůni kávy, vnímal překrásnou mši v horském poutním kostele, slyšel cinkot rolniček a zvonů. Dotkl se dávné historie zámecké knihovny, ucítil vůni dřeva u řezbáře, který zrovna tvořil betlém. Poznal teplo a žár plamínků svíček, které cestují z České země do celého světa. Zastavil se i na farmě u prkenné ohrady, kde celé Putování začalo.

A kde bude Putování končit ? Není ani podstatné kde, ale s kým. 
 V jednom příspěvku jsem se o těchto skvělých mladících zmiňovala. Jsou tuze šikovní, nadaní a jsou i nesmírně hodní, neboť na toto setkání přijedou přímo za mnou, tudíž i za vámi.


Těšíte se? Já velmi …Vaše typy můžete psát  do neděle 14.2.2016 do poledne.  A protože v tento den slaví můj blog své 4. výročí, šance na výhru se zvyšují. Bude vylosována ještě jedna výherkyně,v rámci mého blog výročí,  která získá moji knihu Máma s osobním věnováním.

Blog a  zajímavé stránky paní Blanky
 
Mámin kalendář 2016 - každý den je dar - v rukou paní Blanky. Pro radost, protože ta je kořením všedních i nevšedních dní.
Na závěr bych Vás chtěla požádat o vaše fotky s Máminým kalendářem na můj email vera.si@seznam.cz

závěrečná koláž Radosti dosti je v tvorbě

Děkuji

 Věrka

16 komentářů:

  1. Milá Věruško, úúúúžasné čtení o šikovné paní. Dnes to mám jako pohádku na dobrou noc. Máš čarovnou moc připoutat nás naprosto mile ke čtení. Tvoje vyprávění je krásné a vždy zajímavé. Děkuji babi Jířa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá babi Jířo, moc děkuji za hezký komentář. Nějak potřebuji milá slova...doslova se jich napít, jak ze studánky živé vody...nějak se mi nepříliš v poslední době daří... Děkuji. Krásné dny plné pozitivní energie. Věrka

      Vymazat
  2. Milá Věrko, děkuji Vám za krásná putování s Máminým kalendářem. Myslím si, že 14. setkání bude se čtyřmi mladíky z Prague Cello Quartet. Přeji hodně zdraví. JanaR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janičko, děkuji za Váš typ a milý komentář. Přeji krásné dny. Věrka

      Vymazat
  3. Moc hezky clanek. Pani ma moc zajimave a hezke povolani. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelko, děkuji za Tvůj komentík. I mě se u paní Blanky moc líbilo. A myslím, že i malé Carolince :-) Přeji krásné dny a držím palečky na nedělní slosování. Věrka

      Vymazat
  4. Věrko, moc milé a zajímavé zastavení, doplněné poutavými fotkami. Carolince to sluší, je vidět, že si návštěvu u paní Blanky také užila. Připomněla jsi mi, že bych si měla koupit něco hezkého na jaro, nějak na parádu zapomínám a je to škoda. Píšeš, že se ti moc nedaří, ale myslím, že to tak úplně není. Daří se ti vytvořit pro nás krásné chvíle zastavení a to je také důležité. Přeji ti krásný víkend. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Růženko, děkuji za milá slova. Ano, neměly bychom na sebe zapomínat. Často myslíme na ty či ony platby...aby měl ten člen rodiny to ten člen rodiny ono. Je to přirozené a správné. Ale je také správné, abychom myslely na sebe. Protože jinak se dostaví špatná nálada, blbé pocity a je to znát i na nás. I kdyby to měla být maličkost, co rozzáří naše líce....A jaro je tu coby dup. Přeji Ti radost z Tvého jarního nakupování. Vždyť o té by to mělo být především. Pá Věrka

      Vymazat
  5. Milá Věřičko,
    krásná reportáž, které z nás by se tam nelíbilo, určitě každé.
    Malé modelce moc slušelo.
    Hezké dny přeju.
    Dana z Podkr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Danu, děkuji za Tvé řádky. Nedávno jsem na Tebe myslela, jak se To daří...Pá Věrka

      Vymazat
  6. Krásný večer a každý další den, lidem s vnímavou duší a něžným úsměvem, lidem, co přinášejí krásu do našich životů, díky za návštěvu na mém blogu, nyní oplácím, ohromena, že jsem se o ten Váš byla schopna ochuzovat tak dlouho....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klári, děkuji za návštěvu u mne na blogu a moc ráda Vás zde opět uvidím a moc ráda budu číst Vaše komentáře. Přeji krásný den. Věrka

      Vymazat
  7. Milá Věruško, tohle zastavení bylo moc pěkné pro nás ženy, dívky i dítka, Carolínka si to krásně užila a my také, máš moc působivé reportáže, doplněné jemnou hudbou, ráda sem chodím, pěkný víkend Maryša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Maryško, děkuji za milý komentář . Přeji krásnou neděli. Věrka

      Vymazat
  8. Milá Věruško, díky za moc krásné vyprávění, které se líbí všem, kteří navštěvují Tvůj krásný blog. Přeji, ať máš v srdíčku radost a na rtech úsměv.
    Krásné a spokojené dny přeje Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evičko, Děkuji za vše. Milé slovo je elixír. Děkuji za něj. Krásnou neděli. Věrka

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...