S naším novým, čtyřnohým, rodinným členem
je tak nějak akčně.
Poctivě fotím a dokumentuji,
a určitě vložím příspěvek, jak roste a dělá pokroky.
A protože jsem dlouho nevkládala recept, dnes napravuji.
Nechci předbíhat, ale i o tom bude nová kniha
"štěstí z Nebe".
Pevně věřím, že toto čtení bude nejen potěšující,
ale mnohé přiměje k zamyšlení...
Protože naučit se žít z mála, i to je cesta ke štěstí.
Geniální to přístroj.
Za mě jednička s hvězdičkou.
Nejen, že zvládá alternativní zdroj elektřiny,
ale je na to šup a nepřipaluje.
Už jsem si načetla, co vše toto "udělátko" jménem Remoska zvládá.
Peče, smaží, rozmrazuje a dokonce upeče i bábovku.
Kužel středový jsem si už objednala,
tak jak dorazí, jdu to prubnout.
2 vejce vyšlehám s cukrem do pěny.
Přidám koflík mléka, oleje, polohrubou mouku a prášek do pečiva.
Tenhle recept mám v oku a tak do mísy vkládám systémem "přiměřeně".
Peču v remosce, která nemá regulaci, cca 30 minut.
Upřímně, dlouho jsem na rukojeti hledala nějaký čudlík,
kde se přidává a ubírá teplota.
Nenašla jsem a výsledek mě fakt překvapil v dobrém slova smyslu.
Prostě jen přiklopíte víko, zapnete a je to.
Dobré ráno Věruško,
OdpovědětVymazathned bych si buchtu dala. Remoska je vynikající věc a nedám na ni dopustit. Dobře se v ní peče. Věruško, kde jste prosím objednala ten kruhový střed, dlouho ho sháním. Děkuji moc a Carolinka už tak vyrostla.
Přeji krásný zbytek prázdnin. Jarka z Kroměříže
Milá Jarko, však jsem si říkala, že jsem Vám slíbila recept na koláč už na jaře. Tak konečně. Jinak ten kužel jsem objednala zde a mají ho dokonce v akci.https://shop.remoska.eu/prislusenstvi/stredovy-kuzel-pro-peceni-babovky/
VymazatMilá Věrko,
OdpovědětVymazatzdravím Vás a Vaše blízké do Nebe a přeju krásné dny, hlavně zdravé.
Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit :-) Zvládne i kynuté buchty. O kuřeti nemluvě, ta naše ho dělá už sama :-)
Váš koláč určitě zkusím. Myslím, že by byl dobrý i s jablíčky a se skořicí........
Pohlazení Vašemu chlupáčovi!
Eva
Milá Evi, děkuji za Vaše řádky. Díky nim jsem vyzkoušela i variantu s jablíčky a skořicí. Výborná! A kuře z Remosky dnes. Výborné! Vůbec není vysušené.
VymazatMáváme z Nebe i s chlupatou packou. Věrka
Milá Věrko,
Vymazatto jsem ráda, že se kuře povedlo :-) K nám zase přišly švestky, tak náhodou jak se někdy stává, a tak byl koláč s nimi a taky špetkou skořice - vynikající! Máváme do Nebe z Brd. Eva
Věrko, s remoskou zkušenost nemám. Ovšem recept bych vyzkoušet mohla.
OdpovědětVymazatPřeji krásné letní dny.
Milá Růženko, ať se dílo daří.
VymazatPřeji hezký víkend. Věrka
Věruško koláč určitě vyzkouším,jen jak budou dzrálé švestky-slívy...Remosku mám a mohu používat jako papiňák,jen jsem ještě mimo rychlé vaření nezkusila péci,ale určitě vyzkouším...Ale Věruško já se již moc těším na knihu od tebe,doufám,že bude brzy.Moc zdravím a mějte obě kuchařinky krásné letní dny a moc ,,toho pejska nezlobte,,Miluš
OdpovědětVymazatMilá Miluško,tak to mě tuze těší. Kniha štěstí z Nebe, když všechno bude ok, by mohla být na světě v říjnu. Charitativní kniha Sad nadějí, o měsíc později. Obě dvě budou pohlazení pro duši. Přeji hezký víkend. Věrka
VymazatKdyž jsem se vdávala, tak jsem jako svatební dar dostala i remosku. To je už hodně dávno, takže to byla trochu jiná remoska, nežli se dá koupit teď. Ale i tenkrát to byl pomocník k nezaplacení.
OdpovědětVymazatMěj se hezky!
Hanka
Milá Hanko, předně všechno nejlepší k svátku. Moře zdraví a spokojenosti.
VymazatJá myslím, že princip Remosky zůstává pořád stejný a to je hlavní. Hezký víkend. Věrka
Věrko, zdravím. Remosku jsem měla původně s plným víkem, později si ji vzala mamka a já jsem si koupila novou se skleněným okýnkem. Byla jsem s ní velice spokojená a slyšela jsem, že s tímto českým výrobkem, který se tam prodává, jsou nadšení i v Anglii.
OdpovědětVymazatKoláč vypadá famozně a hned bych si kousek dala. Jiřina z N.