Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

úterý 5. ledna 2021

Anthony Hopkins

 


Dnes tu nevložím žádné fotky. Jen jeden ilustrativní obrázek, který doprovází text, který ke mě přišel doslova v pravou chvíli.

Na Silvestra ráno jsem dostala sms od mého syna Jáji, kterého jsem neviděla 3 a půl roku. Nebudu a ani nechci rozebírat proč, co a jak...
V té sms stálo, že se jim ráno narodil syn.
Ucítila jsem záplavu krásného pocitu. Zrak se mi zalil slzami. Pomodlila jsem se za zdraví, lásku a štěstí toho maličkého. Odepsala jsem a poslala tam nahoru přání...

Smutné však je, že to vše moji rodiče, kteří si hrají na důvěru a pohodu věděli. A vědí mnohem více... Snad už ani nechci vědět, co vše ... Moje máma se rekrutovala do mé role.
Je v podstatě babičkou mých vnuků.
 
Když jsem v den mých 50 tin a Petrových 60 tin u nich byli na oběd, v půli oběda mi sdělila, že toto jídlo chutná i malému Honzíčkovi, mému vnukovi, že tam rád jí z babiččiných talířů. 
Přestalo mi chutnat. Nic jsem neřekla, polkla na sucho.
Asi za hodinu mi moje máma položila otázku, zda se na ní zlobím, za to co řekla?
Odpověděla jsem, že se nezlobím, ale bolí mě to. Bolí proto, že jsem vždy Honzíka milovala a pořád miluji. Je v mém srdci navždy a nic, NIC a NIKDO na světě to nemůže změnit.t

Jakoby ji snad těšily mé boly, slzy a strádání. Jen ten nahoře vidí do našich srdcí. Ví, jak moc mě ztráty bolely a co slz, nepočítaje, mě stály. Měla jsem velký prostor na to si uvědomit spoustu věcí ...
Nyní, když ke mě přichází tolik odpovědí na otázky, přilétl ke mě jako podzimní padající list ze stromu článek od Anthony Hopkinse.
Toho člověka jsem měla vždy ráda a já dnes už vím proč.
Protože mi před pár hodinami velmi pomohl.

Posílám jeho slova dál, třeba pomohou nejen mně.

PS: Anthony Hopkins se narodil ve stejný den, jako můj druhý vnouček.

Článek zde:

"Opusťte lidi, kteří nejsou připraveni vás milovat. Tohle je ta nejtěžší věc, kterou v životě musíte udělat a bude to také nejdůležitější.
Přestaňte dávat svou lásku těm, kteří nejsou připraveni vás milovat.
Přestaňte vést náročné rozhovory s lidmi, kteří se nechtějí změnit.
Přestaňte se setkávat s lidmi, kterým je vaše přítomnost lhostejná.
Vím, že náš instinkt je dělat vše, co můžeme, abychom získali uznání lidí kolem sebe, ale je to také impulz, který nám krade čas, energii, duševní i fyzické zdraví.
Když se začnete ve svém životě projevovat zcela, s radostí, zájmem a odhodláním, ne všichni budou připraveni vás následovat ve vaší čisté upřímnosti.
To neznamená, že musíte změnit to, kým jste, znamená to, že musíte opustit lidi, kteří nejsou připraveni vás doprovázet.
Pokud jste vyloučeni, uraženi, zapomenuti nebo ignorováni těmi, kterým věnujete svůj čas, neděláte si laskavost tím, že jim nabídnete svou energii a život.
Pravdou je, že tu nejsme pro každého a ne každý je tu pro nás.
To je to, co dělá život výjimečným, když najdete pár lidí, se kterými jste opravdovými přáteli, nebo je milujete, se kterými máte opravdový vztah.
Budete vědět, jak je to cenné, protože máte zkušenost s tím, co cenné není.
Čím více času strávíte snahou, abyste milovali někoho, kdo toho sám není schopen, tím více času pak ztrácíte
i tím, než se ho zbavíte, abyste se mohli spojit s někým jiným.
Na této planetě jsou miliardy lidí a mnoho z nich vás potká na jejich úrovni, se stejnými vibracemi, zájmy i odhodláním.
Čím menší zůstanete, tím více dovolíte ostatním, aby vás využívali jako polštář, možnost náhradního plánu nebo terapeuta pro své emoční léčení, tím déle zůstanete mimo komunitu, po které opravdu toužíte.
Možná, že když přestanete komunikovat, nebudou vás hledat. Možná, když se přestanete snažit, vztah skončí. Možná, že když přestanete posílat textové zprávy, váš telefon bude celé týdny tichý.
To neznamená, že jste zničili vztah, znamená to, že jediné, co ho drželo, byla energie, kterou jste vynaložili, abyste ho udrželi.
Není to láska, ale přítěž.
Jen dáváte šanci tomu, kdo si ji nezaslouží...
Zasloužíte si víc. Jsou lidé, kteří by neměli být ve vašem životě - uvědomte si to.
To nejcennější, co v životě máte, je váš čas a energie, protože obojí je omezené.
Je to vaše energie!
Čemukoliv věnujete svůj čas a energii, to určuje vaši existenci.
Když si to uvědomíte, začnete chápat, proč vás tolik znepokojuje, když trávíte čas s lidmi, kteří vám nevyhovují, a na místech nebo situacích, kde ani nechcete být.
Začnete si uvědomovat, že nejdůležitější věc, kterou můžete udělat pro sebe a pro všechny kolem sebe, je chránit svou energii silněji, než cokoliv jiného.
Udělejte ze svého života bezpečné útočiště, kde jsou povoleni pouze lidé, “kompatibilní′′ s vámi.
Nejste zodpovědní za záchranu nikoho.
Nejste povinni kohokoliv přesvědčovat, aby se zlepšil.
Není vaše povinnost existovat pro jiné lidi a věnovat jim svůj život, kousek po kousku...
Protože pokud se cítíte špatně, pokud se cítíte povinni, budete zdrojem všech svých problémů, obáváte se jen, že nedostanete zpět laskavost, kterou jste ostatním věnovali.
Jedinou povinností je uvědomit si, že jsme pánem svého osudu a přijmout lásku, o které jsme přesvědčeni, že si ji zasloužíme.
Rozhodněte se, že si zasloužíte skutečné přátelství, opravdový závazek a naplněnou lásku.
S pozitivními lidmi a dobrou energií...
Neztrácejte čas s lidmi, kteří za to nestojí, změna vám poskytne lásku, respekt, štěstí a ochranu - to je to, co si zasloužíte.
Počkejte - jen chvíli...
A sledujte, jak se všechno začíná měnit!
Anthony Hopkins
Zdroj: FB

32 komentářů:

  1. Věruško, nenech se deptat a jdi si za svým štěstím, které Ti ze srdce přeji. A ANO, neztrácej čas s lidmi, kteří si Tvého času neváží a nestojí o něj.....OSVOBOĎ SE. Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oli, děkuji za tvé řádky i osobní zprávy. Velmi mi pomohly.Děkuji ze 💗. Věrka

      Vymazat
  2. Napsal to “Tonda” dobře👍.Už několik let to beru stejně a musím říct, že se mi žije o hodně lépe!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko, děkuji moc. Však ty víš... Čtu teď i email od tebe. Ozvu se. Opatruj se. Věrka

      Vymazat
  3. Souhlasím a také už léta aplikují a funguje to!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem začátečník, ale šťastný začátečník 😉

      Vymazat
  4. Jsou to slova pravdivá. Je jen dobře když člověk to odstřižení dokáže. Jenže někdy je to prostě těžké.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy skutečně není jiné cesty. Hanko přeji jen hezké dny. Věrka

      Vymazat
  5. Věrko čtu tento blog dlouho. Znám i Vaše knihy. Budu upřímná. Tento krok vůči své matce jste měla udělat už dávno. Hodně by to vyřešilo už mnohem dřív. Jenže to musí člověk cítit.asi teď dozrál ten čas. Myslim si, že kniha Máma má i z toho důvodu tento název. Je to něco, co Vás léta bolelo. Přeji Vám Věrko jem to dobré a věřím že Vaše rozhodnutí bude to nejlepší. Iva z Beskyd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivo, děkuji.ano měla jsem to udělat už dávno.dnes to vím.jenze člověk musí asi sám si na vše přijít sám.také pevně věřím že se konečně rozhodnu dobře.jak mi nyní psala jedna čtenářka do zprávy - je nutné na tapiserii života rozmorat některé uzliky co způsobují šmodrchance. Hezké dny. Věrka

      Vymazat
  6. Úžasný článek. Slovy klasika - do kamene tesat. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo, souznim a sdílím. Přeji hezký den. Věrka

      Vymazat
  7. Věrko, gratuluji k vnoučkovi. Vím, že je moc těžké odstřihnout ze života někoho, kdo o Tebe nestojí. Moc bych Ti přála, abys nemusela takovou situaci řešit. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ruženko, děkuji ze srdce. I když mi prisla další zpráva nepříliš půvabná, že vnoucek už jednu milující babičku má. O mě zájem není. Respejtuji a jen dodávám, škoda. Předně pro toho maličkého. Přeji hezký den. Věrka

      Vymazat
    2. Tak to je moc smutné...jsem v podobné situaci.Ale vy máte aspoň Carolinu....Eva

      Vymazat
    3. Milá Evi, smutné to je, co bychom si povidaly. Pěkně to bolí, ale vždy se snažím to špatné překovat v to dobré.Někdy je složité najít cestu a porozumět souvislostem. Jenze mnohdy odpověď je úplně někde jinde. Není v podobě informace. Kdysi mi řekla jedna kamarádka významnou větu:"ten nahoře ví, co dělá. Nekecej mu do toho a budeš mile překvapena." Tak třeba... Opatrujte se. Věrka

      Vymazat
  8. Milá Věrko, každý člověk nám při setkání přináší určité poselství, jen ho poznat. I to zdánlivě špatné má pro nás určitý význam, který mnohdy rozpoznáme až později. A taky existují psychičtí upíři, kteří žijí z naší energie a při jejichž kontaktu s námi se necítíme dobře. Na rozdíl od nich. Mnohdy jsme pak doslova jako "vysátí". Ale každý si k sobě nakonec přitáhne ty, s nimiž souzní a se kterými je mu dobře. To je zákon vybrací. Jen je smutné, že mezi ně mnohdy nepatří vlastní rodina. Moc bych Ti přála, abys měla kolem sebe ty, které máš sama ráda. Ale asi ne vždy je to možné. Alena(modrý kvítek)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Pod tvá slova se Alenko podepisuji. Přeji hezký den. Dnes jsem poslala další prima ženě kontakt na Andělskou paní. Vzpomněla jsem si na tebe. Opatrujte se všichni.Věrka

      Vymazat
  9. Martina Slovácko6. ledna 2021 v 23:09

    Milá Věrko. Je to pro tebe určitě těžké, ale sama že své zkušenosti vím, že když to tak přijmeš bude ti lehčeji, ale i tak budou těžké chvilky přicházet. Já jsem s rodiči nemluvila asi 6 let a dnes našemu vztahu říkám (z povzdálí za dobře). Popřeju k svátkům, narozeninám, občas zajdu na kafe a když je třeba pomůžu. (když si mamka zlomila ruku 2 měsíce jsem vařila a žehlila). No a stále jsem horší než bratr, který je okradl, seděl v base a zatáhl do všeho širší rodinu a kamarády. No a dnes vím, že se chystá něco dalšího, ale nic nemůžu. Je to zoufalé, ale je to tak. Takže mám svou úžasnou rodinku a to je důležité. Tak se jí taky drž, protože jsou úžasní a ono se to všechno časem vysříbří. Krásný den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, děkuji. Taky přijímám. Vím, jak vypadá, když člověk bojuje o život a tyto situace by mi mohly opět vrátit tam kde nechci být. Takze s úsměvem jedeme dál.to že mnozí zapomněli na čtvrt století, mávnutím kouzelného proutku, není už můj problém. Ono se ne nadarmo říká, že všeho do času. Opatruj se.Věrka

      Vymazat
  10. Věrka, ďakujem za veľmi pravdivé slová. A.Hopkins píše neuveriteľne presvedčivo!Už dlho čítam tvoj blog a viem, že si sa musela vyrovnať nielen so zdravotnými ale i s rodinnými problémami.Všade, kde sú deti v rodine, to matka prežíva s nimi.Radosť, bolesť, prvé krôčky,lásky, svadby i odcudzenia alebo porozumenia s novými členmi rodiny. Věrka, ver mi, že je to v každej rodine.Netráp sa nad tým, čo už nemôžeš zmeniť.Tvojich rodičov nezmeníš a tvoj syn príde sám na to,ako sa choval k tebe, keď mu vyrastie vlastný syn...Objímam ťa a mám ťa rada.
    Z knihy "Dary srdca od Bettie B.Youngsová- V Písme sa hovorí, že matkine modlitby za deti si vždy nájdu miesto v Božom srdci, a práve týmto lúčom anjeli venujú okamžitú pozornosť. Verím, že je to tak".
    S láskou Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Přesně tak, nesmím se trapit nad tím, co nemohu změnit. Snažila jsem se ale marně.Takze pro me jasný a konečný signal, ze zde maká ukrivdene ego. A nic na světě není černobílé, jenze i to si člověk musí prostě uvědomit. Jsem moc ráda za Tvé řádky Marti. Věrka

      Vymazat
  11. Věruško, stejný příběh mám za sebou. Dnes vím že problém byl v tom že sem byla moc hodná tolerantní a chapajici. Jsem dnes bez děti a rodičů, šťastná. Fakt ten článek je pravda slovo co slovo.netrapte se, ti lidé tak je nazyvejte Vám nenáleží.Už to nejsou děti a pokud prarodiče je v jejich chování podporuji pak je čas na střih. Dělate to hlavně pro sebe. Je to dobré rozhodnutí pro všechny. Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to říkám uz dlouho, ze slovo dospělé děti jsou prostě dospělí lidé. Děti přeci se učí životu a my jim v tom jsme napomoci.pokud se vsak dospělý chovají jako děti ve výchově byla chyba.a tu ja dnes i veřejně přiznávám. V podstatě Vy jste mi napsala to co si delší čas myslím.Děkuji za Vaše řádky. Věrka

      Vymazat
  12. Věrko začněte nový rok změnou. M. S.

    OdpovědětVymazat
  13. Mila Věrusko,pravdiva slova.
    Jen někdy je to hrozně těžke.Přeji vam všem štastny Novy rok,hlavně pevne zdravi.
    Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vlasti, to je to nejdůležitější. A právě proto dozralo me rozhodnutí. Děkuji a přeji jen dobré dny.Věrka

      Vymazat
  14. Věrko, řeknu to vašima slovy. Každý den je dar, tak si to nekažte těmi, co tomu nerozumí. Kolik cizích lidí se k vám chová jako matka a dospělé děti? To je odpověď na otázky. Držím vám palce, Naďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Naďo, děkuji. Každý den si to víc uvědomuji a každý den mi přicházejí argumenty a já za ně děkuji Bohu.
      Jako dnes. Hezký den. Věrka

      Vymazat
  15. Mňa to bolí len čítať, to sa musím priznať. Neviem, čo sa stalo, to je medzi vami. No, ja osobne si neviem predstaviť, čo by sa muselo stať, aby som mamine nedovolila stretávať sa s jej jediným vnúčikom a čisto stroho jej napísala smsku, že má ďalšie vnúča.
    Anthony napísal krásne pravdivé aj keď možno drsné slová. Musím sa priznať, že ja som len raz odtrhla od seba jedného človeka a od vtedy o ňom neviem nič. Nevyhľadávam tieto informácie a zriedkakedy sa ku mne dostanú a tak je to správne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi půl století a stále některé činy a počiny nechápu. Tento blog píší hodně dlouho. Je autentický. Je zde mnoho radosti i starosti. Je zde nejeden mezník života naší rodiny. Nejedno bouchnuti dveřmi a nejedno odpuštění. Monenty, kdy jsem bojovala o život. O to více nerozumím některé necitlivosti a sobeckosti. Nevím, co musí člověk udělat, aby byl navždy zatracen, ale jedno vím zcela jistě. A to, že karma je zdarma. Vše se člověku vrací a vše se děje dle nějakého důvodu a plánu. Většinou pro společenské dobro. Nikdy ne pro sobeckost jednotlivce. Samozřejmě že mámu, která vždy pro děti dýchala to velmi, velmi bolí. Jenže jsou jen dvě možnosti. V bolesti se utápět a nebo přijmout to, co píše Anthony Hopkins.Pokud druhý člověk nepřijme vstřícné gesto komunikace, pak Bůh s ním.
      Věrka

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...