Květák
je typické letní jídlo.
Obalovaný
známe určitě všichni.
Moje babička
dělala ještě tzv. květákový mozeček.
A také
placičky.
♥
Můj
muž má rád nakládaný květák na kyselo.
A já
mám moc ráda uzený květák.
Bohužel květák moc nemohu, ale v této podobě prostě neodolám...
Bohužel květák moc nemohu, ale v této podobě prostě neodolám...
♥
Je to
jednoduché. Není co zkazit.
Leda,
kdybyste udělali malou porci.
Nakrájíme
na kostičky uzené a osmažíme ho. Ještě lepší, resp. mnohem lepší jsou uzené
kosti, které povaříme, z vývaru máme i polévku.
Uvaříme
brambory a také květák. Brambory nakrájíme na kostičky, stejně jako když děláme
bramborový salát. Přidáme uvařený květák. Uzené maso. Přidáme, pepř, sůl a
špetku muškátového květu. To celé zalijeme 3 rozšlehanými vajíčky.
♥
Zapečeme
v troubě na 200°C asi deset minut.
Můžeme
i zasypat sýrem nebo ozdobit zeleninou.
Chutná
výborně.
♥
Ať
máte květák vypěstovaný, kupovaný nebo darovaný…prostě vyzkoušejte…
Dobrou
chuť ...
Věrka
♥
Věrko ,to musí být velká dobrota.
OdpovědětVymazatJe. Doporučuji všem. Přeji krásnou neděli. Věrka
VymazatKvěták je vděčné jídlo,jedno z těch,co se dá zapéct se vším,co ti zbyde v lednici, ráda dělám tyhle obědy co dům dal... Ivča
OdpovědětVymazatMilá Ivčo, také mám tento styl jídla"co dům dal" ráda. Kreativitě se meze nekladou a často z toho vyjdou jídla, která ani recepty kuchařky nenabízí. Je to jako když míchám barvy dohromady a nevím která z nich vyjde a když vyjde krásná, je to velká radost.
VymazatPřeji hezkou neděli. Věrka
Díky za tip, určitě vyzkouším. Hezké léto! Romana
OdpovědětVymazatMilá Romanko, také přeji hezké léto a přeji, ať se dílko daří. Věrka
VymazatVěruško, tohle neznám. Nakládám na kyselo, dělám smažený i na mozeček, někdy květákové placičky. Musím vyzkoušet. Měj pěknou neděli.
OdpovědětVymazatMilá Marti, vyzkoušej. I mě to mile překvapilo. Je to recept téměř 90letého dědečka. Přeji krásný den. Věrka
VymazatVěruško, tak zapečený s uzeným jsem ještě nevařila.To bude chutnat mému muži i mě.Děkuji za recept.Já dnes vařila znojemskou omáčku s hovězím a houskovými knedlíky.Přeji krásný zbytek neděle.U nás sucho a vedro.😇Martina
OdpovědětVymazatMilá Marti, určitě vyzkoušej, ale je to vážně lepší z uzených kostí. Takové šťavnatější a víc uzenější. Já k tomu ještě udělala okurkový salát a letní oběd jako víno. U nás také vedro, že padají i mouchy ve stínu. Přeji krásnou neděli. Věrka
VymazatVěrko, květák mohu snad na jakýkoliv způsob. Díky za tip, vyzkouším :)
OdpovědětVymazatPěkný den, Petra
Milá Péťo, děkuji za komentář. Ať se dílo daří. Přeji krásné letní dny. Věrka
VymazatDěláme, avšak jako vegetariáni zapékáme s uzeným tofu.
OdpovědětVymazatKrásné letní dny Věrko!
Zuzka
Milá Zuzi, věřím, že i to může být dobrá varianta.Díky za typ. Přeji krásné letní dny. Věrka
VymazatVěrko, květák mám moc ráda, i když mě jeho účinky nadlehčují.;-) Většinou dělám na mozeček nebo květákové placičky. Recept s uzeným určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatMám ráda zapečená jídla, tuhle jsme zkoušeli zapečené papriky s mletým masem.
Užívej si sluníčka a dobrot, které léto přináší. Růža
Milá Růženko, díky. To je právě to, proč ho moc nemohu, nesmím. Vše, co nadlehčuje, pak hodně trpím. Ale trošek prostě této dobroty dám :-)Přeji krásné léto. Věrka
VymazatNení znakem obžerství, když člověk hned ráno slintá na klávesnici u květákové parády ?
OdpovědětVymazatJá myslím, že je to dobrým znakem dobrého apetitu :-) Přeji krásné letní dny a budu se těšit příště zase v tomto prostoru na viděnou. Věrka
Vymazat