o tuhle malou radost se ráda podělím.
Další "udělátko", které šetří čas, energii a je tak cobydup
na světě Nebeská pizza
Tento "hrnec" lze použít
jak na plynový tak i elektrický sporák
a je fakt k nezaplacení.
Objevila jsem ho v obchodě, kde se prodává zboží II. jakosti.
Jakože zmačkané balení, chybějící detaily.
V tomhle případě rukojeť na pokličce,
která se dá snadno pořídit za pár drobných.
Cena tohoto "udělátka - hrnce" byla téměř stejná, jako cena poštovného.
Radost gradovala ve chvíli, kdy se naším Nebem linula vůně pizzy.
Recept je jednoduchý:
mouka na pizzu ( kupuji v Polsku ) cca 200 dkg
trochu olivového oleje (odhad 1PL)
sušené droždí (max.1/2 pytlíčku)
sůl a trochu vlažné vody
🧡
Na vrch pizziček dávám:
směs kečupu, oleje, koření oregána
trochu šunky na kousíčky pokrájenou
a trochu nastrouhaného sýra
Když vysvitne slunce, nechám kynout na slunku.
ten pravý význam slova vděčnost.
Pro mnohé samozřejmostí.
paráda. Věrko, sušené droždí celé ? na 20 dkg mouky mi to přijde hodně.....dávám do 50 dkg mouky na buchty....upřesníš prosím recepis? díky. Zdravím a přeji bájo dny v Nebi.....z Jizerek mává Olina
OdpovědětVymazatOlinko ano, dávám slabou polovinu sušeného droždí. Musím opravit v receptu. Děkuji.. potíž je ta, že léta letouci vařím a peču od oka. Přiměřeně - přiměřeně. Věrka
VymazatNěkde mám taky receptím na tzv. minipizzičky. Už jsem je dlouho nedělala. Naladila jsi mne, využiju Tvůj recept.
OdpovědětVymazatHezké dny u vás v Nebi, Věrko !
Hanka
Milá Hanko, děkuji a ať se dílo daří ❤️ Věrka
VymazatKrásne slová babičkine :-) Skutočná pokora a skutočná vďačnosť je už vzácnosť, ale myslím si, že by mali tvoriť naše dni. Krásne fotky :-)
OdpovědětVymazatMilá Nikky, možná jsem naivní, ale věřím na zákonitosti vesmíru a osudu. Vždy se najde cesta pro to, co je správné a pokora a vděčnost jimi jsou. A také věřím, že pýcha předchází pád. Tak to prostě je. Dokonce si myslím, že právě nyní přichází čas, kdy ponejvíce bude prostor pro uvědomění, co je co a kdo je kdo. Čas reality, čas pravdy. Přeji hezké letní dny. Věrka
VymazatMňam. Vypadá skvěle. Dělám pizzu do remosky a místo kynutého těsta dávám polentu. Taky mňam. Zdravím do Nebe 😀
OdpovědětVymazatDěkuji za typ. Příště vyzkouším. Přeji hezké letní dny. Věrka
Vymazat