Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

pátek 15. července 2022

pizza Nebeská

 


o tuhle malou radost se ráda podělím.

Další "udělátko", které šetří čas, energii a je tak cobydup

na světě Nebeská pizza


Tento "hrnec" lze použít 

 jak na plynový tak i elektrický sporák

a je fakt k nezaplacení.




Objevila jsem ho v obchodě, kde se prodává zboží II. jakosti.

Jakože zmačkané balení, chybějící detaily.

V tomhle případě rukojeť na pokličce, 

která se dá snadno pořídit za pár drobných.

Cena tohoto "udělátka - hrnce" byla téměř stejná, jako cena poštovného.

Radost gradovala ve chvíli, kdy se naším Nebem linula vůně pizzy.




Recept je jednoduchý: 

mouka na pizzu ( kupuji v Polsku ) cca 200 dkg

trochu  olivového oleje (odhad 1PL)

sušené droždí (max.1/2 pytlíčku)

sůl a trochu vlažné vody

🧡

Na vrch pizziček dávám:

 směs kečupu, oleje, koření oregána 

trochu šunky na kousíčky pokrájenou

a trochu nastrouhaného sýra 


Když vysvitne slunce, nechám kynout na slunku.

Těsto je tak vykynuté rychleji




A právě při těchto chvílích si člověk uvědomí

 ten pravý význam slova vděčnost.




Mít radost z takovýchto maličkostí.

Pro mnohé samozřejmostí.



Často si vybavím slova mé babičky, 

která mi vyprávěla o skutečném šetření. 

Jak žili...

Skutečné vděčnosti a  pokoře.

Je důležitá.

A myslím, že v časech , které žijeme čím dále více...





A právě proto vám příště přinesu pohlazení na duši 

a další recept.



Krásné léto

Věrka

8 komentářů:

  1. paráda. Věrko, sušené droždí celé ? na 20 dkg mouky mi to přijde hodně.....dávám do 50 dkg mouky na buchty....upřesníš prosím recepis? díky. Zdravím a přeji bájo dny v Nebi.....z Jizerek mává Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olinko ano, dávám slabou polovinu sušeného droždí. Musím opravit v receptu. Děkuji.. potíž je ta, že léta letouci vařím a peču od oka. Přiměřeně - přiměřeně. Věrka

      Vymazat
  2. Někde mám taky receptím na tzv. minipizzičky. Už jsem je dlouho nedělala. Naladila jsi mne, využiju Tvůj recept.
    Hezké dny u vás v Nebi, Věrko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanko, děkuji a ať se dílo daří ❤️ Věrka

      Vymazat
  3. Krásne slová babičkine :-) Skutočná pokora a skutočná vďačnosť je už vzácnosť, ale myslím si, že by mali tvoriť naše dni. Krásne fotky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikky, možná jsem naivní, ale věřím na zákonitosti vesmíru a osudu. Vždy se najde cesta pro to, co je správné a pokora a vděčnost jimi jsou. A také věřím, že pýcha předchází pád. Tak to prostě je. Dokonce si myslím, že právě nyní přichází čas, kdy ponejvíce bude prostor pro uvědomění, co je co a kdo je kdo. Čas reality, čas pravdy. Přeji hezké letní dny. Věrka

      Vymazat
  4. Mňam. Vypadá skvěle. Dělám pizzu do remosky a místo kynutého těsta dávám polentu. Taky mňam. Zdravím do Nebe 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za typ. Příště vyzkouším. Přeji hezké letní dny. Věrka

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...