Všude to v těchto dnech žije volbami.
I u mě na sociálních sítích facebooku.
Ten, kdo mě zná nějaký pátek, a to vy jimi jste,
víte, jaká je má politická orientace.
Kromě toho politika na blog zas tak úplně nepatří.
A tak jsem se rozhodla vložit příspěvek kulinářský,
který má podobný název jako
tajná volba - TAJINE
Tak se jmenuje hrnec, po kterém jsem už pokukovala
nějaký ten pátek
neřknu-li rok.
A když jsem ho objevila v poloviční slevě, bylo rozhodnuto.
Překvapením pro mě bylo, že jsem u něho objevila,
jako pozornost,
dvě úžasná koření.
Hned jsem se podívala na pořad "Kluci v akci",
jak a co se v hrnci TAJINE
vaří a koření "Raz el hanout" kluci víc než doporučují.
Nyní i já.
A když k nám přijel náš kamarád, který je původem Turek,
hned mi poradil několik způsobů a rad,
co v TAJINE připravovat.
Jak správně tušíte, je to doména turecké kuchyně.
Ale v podstatě severoafrické, odkud z Maroka pochází.
Mě připomíná i německou, takové to vaření v jednom hrnci - EINTOPF.
Ne nadarmo se říká, že TAJINE vám vnese do kuchyně slunce.
Zvláště v zimním období.
Prostě vše nakrájíme, naskládáme pod pokličku a táhneme tak dlouho,
dokud se chutě dokonale nepropojí a neprolnou.
Až se vrátíte promrzlí domů, stačí udělat rýži a naskládat na ni dušenou dobrotu.
Tajine výborně připraví zeleninu,
brambory s uzeným nebo maso na sto způsobů.
My napoprvé vyzkoušeli kuřecí v zelenině s kořením Raz el Hanout.
Tento příspěvek není reklamního rázu, žádná propagace,
proto neuvádím odkaz.
Jen pořád hledám různé varianty a alternativy
ekonomických zdrojů elektřiny.
Páč žádnou tradiční elektřinu nemáme.
My si elektřinu děláme a povím vám,
že člověk na to šup si všeho váží.
O tom třeba jindy.
Dokonce jsem vyzkoušela v tomto
"zvláštním" hrnci i pizzu.
Tak na tu musí vážně přijít pečící papír.
Člověk se pořád učí...
Kromě toho se v něm vaří, peče, smaží hrozně rychle,
jelikož hliněná keramická nádoba vážně rychle naakumuluje horko.
Tak to pro odlehčení v těchto dnech plných emocí.
Opatrujte se moji drazí.
❤️
Věrko, tak tento kus nádobí si přeji dlouho, přijde mi úžasný. Tak ať vám dobře slouží a papáte samé dobrotky. Zdraví Iwka
OdpovědětVymazatMilá Iwko, učím se s ním a objevuji nové a nové recepty. Vložím další na blog. Hezký víkend. Věrka
VymazatMusím to na internetu prozkoumat. Vypadá to dobře a hodil by se mi tento ,,hrnek!" Díky za tip a měj se, Věrko, hezky !
OdpovědětVymazatHankaw
Hanko zadala jsem název a hrnec se objevil ve více velikostech a i v obchodech. Věrušce díky za tip,mám podle ní už druhou šikovnou věcičku,tak už bude na cestě hrnec....pa a užijte si všichni dobré vaření....
VymazatMají ho i na e-shopu v Lidlu. Ať se daří.
VymazatMožná bude dobrý zadat název hrnce a určitě se někde objeví Byl by dobrý na vaření na zahradě,už aby to bylo..pa ,,vypadá super...,,
OdpovědětVymazatA na lehká letní jídla 100%
VymazatLezarts
OdpovědětVymazatZnám, hrnec i koření to také používám. Jedla jsem několik originálních receptů a je to mňamka. Tajine je vaření na stejném principu, jako v “pomalém hrnci” ve kterém se dají uvařit stejné recepty.
Chutný příspěvek👌🏻
Přesně tak. A je to i dobrá volba místo trouby, jak zmiňuji třeba pizzu.
VymazatAhoj Věruško, vůbec to neznám.Musim se na něj mrknout.Preji krásné dny Iveta
OdpovědětVymazatJá jsem ho také objevila náhodou. Učím se v něm připravovat jídla a baví mě to. Vložím na blog další recepty
VymazatMyslím, že jde o optimální téma do dnešních dnů vrcholící volební kampaně: Je to totiž - narozdíl od toho, co se teď děje ve veřejném prostoru - chutné, voňavé i krásné na pohled :-).
OdpovědětVymazat❤️
VymazatTo vdiím prvýkrát, ale musím sa priznať, že sa mi to veľmi páči :-) Som veľký priaznivec varenia typu: všetko to dám spolu piecť/variť/dusiť a plus-mínus na to nemusím veľmi dozerať :-D páč pri akčnej 2,5 ročnej raketke pohlavia chlapčenského to inak ani moc nejde.
OdpovědětVymazatRozumím. Mám to nastavené velmi podobně. Skrze moře aktivit a činností oceňuji, když v kuchyni objevim takového pomocníka jakým je tajine.
VymazatVěrko, já tento ,,hrnec,, znám jen z pořadů o Maroku a podobných zemích, neb tam v tom vaří všichni.Musí to být s jejich kořením moc dobré, ale kuřata u nás prodávaná jsem si tak zošklivila, že bych je do toho nedala. Díky za fotky i článek. Jiřina z N.
OdpovědětVymazatJá všechny potraviny nakupují za kopcem v Polsku a řeknu narovinu, že s těmi u nás nesrovnatelné. Myšleno s těmi Vodňanskými.
VymazatJe mi to líto, protože kuře jsme mívali rádi, třeba nadívané a s bramkaší, ale to, co u nás prodávají, fialovomodré, to jíst nechci.
VymazatVěrko, měj se fajn. Závidím sníh.
Jiřina z N.
Kupuji v Polsku a to "obyčejné" je na úrovni toho v ČR z volného běhu. To Polské z volného běhu je něco neskutečného. Fakt kuře z dob mé babičky, kdy i kuřecí polévka byla jak slepičí.
Vymazat