Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

pátek 13. března 2020

hashtag #jazustavamdoma



Často ve svých knihách zmiňuji slova mé babičky.
Dovolte mi i nyní.
„Všechno na světě má řešení…I když to vypadá na houby… když je vůle, všechno se odvíjí správným směrem.“

Já dodávám, že hlavně v klidu a s rozvahou.

Vybavuji si živě naši „karanténu“, která u nás byla před mou onkologickou operací. Když jde člověku v životě o hodně, vážně o hodně, je dobré přijmout nutná opatření, která vyžaduje situace. S notnou dávkou osobní disciplíny jsme to zvládli a já věřím, že i takovou situaci, jaká je nyní, lze zodpovědným přístupem zvládnout.
Máme doma domoškoláka již druhým školním rokem. Jde to a dokonce výborně. Technika, na které děti mnohdy visí, může se nyní ukázat jako dobrý sluha.
Mj. ještě zbude dostatečný prostor pro koníčky. Spolupráce, /nyní skrze techniku/, s pedagogy je důležitou součástí přípravy. Věřím, že opět s klidným a rozumným přístupem to lze dobře zvládnout. /hovořím z vlastní zkušenosti/ Vím, že je to vše nové, neznámé. Beze strachu a obav to je jednodušší a snazší.
Opakovala bych důležitá kritéria o hygieně. Nezapomínejme i na hygienu duše. Chcete-li psychiky. Důležitý je onen zmiňovaný pozitivní přístup, klid a třeba věta, kterou mi kladla na srdce má babička že, všechno na světě má řešení.
Často jsem na svých besedách sdělovala, pojem „zastavení“. To, že lidé pořád někam pospíchají. Nemají mnohdy čas na své blízké, přátelé ani na sebe. Věta „nestíhám…“ se stala tak častou, že nám přišla úplně normální. Nyní je tu „zastavení“. Zkusme jej brát s poklidem, pokorou, s disciplínou, zodpovědností.
Jinými slovy:  hashtag #jazustavamdoma


22 komentářů:

  1. Krásně napsáno, DÍKY za tak pravdivá slova. Snad se lidé proberou, procitnou začnou být pokornější, ohleduplnější. Věruško děkuji. Přeji Vám hodně zdraví, štěstí a krásné jaro. S úctou AlenaP.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko, vnímám to stejně. Děkuji za milé řádky. Také přeji hezké jarní dny. Věrka

      Vymazat
  2. Martina Slovácko13. března 2020 v 12:47

    Milá Věrko, musím s tebou jen souhlasit a myslím si, že je to doba kterou bychom si mohly všichni užít, být co nejvíc spolu. Těšit se ze společnosti našich blízkých. Možná, už taková možnost hned tak nebude. Takže užívejte, bavte se a hlavně se směje. Protože čistota je půl zdraví a smích je ten zbytek. Přeji klidné, krásné a veselé dny. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, napsala jsi to nádherně. Děkuji za Tvůj komentář. Opatruj se a přeji hezké dny. Věrka

      Vymazat
  3. Věrko, napsala jsem dlouhý komentář a zmizel mi - tak tedy znovu - přeji všem, aby se s bacilem nepotkali. A ti co naprosto nezodpovědně vycestovali, tak aby s pokorou čekali 14 dnů a raději déle v samotkách a doufali …… Přeji krásné dny plné zdraví, pohody a slunných dnů.... Z Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oli, děkuji za Tvé řádky. Jj, osobní disciplína je bod č. 1 A když jde o zdraví a životy platí to desetinásobně.
      Přeji jen hezké dny. Věrka

      Vymazat
  4. Moc krásně napsáno. Děkuji za tyto řádky. Mám strach o své stare rodiče,nemocného manžela a nechápu netoleranci, někdy až aroganci nekterych lidí, jak se k této situaci staví. Drzim nam vsem palce a doufam, ze pokora, slušnost a zodpovědnost k těmto lidem také dorazí! Hodně štěstí Věrko, moc Vám fandím. Lenka z Prahy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leni, děkuji za Vaše řádky. Napsala jste to srdečně, citlivě a pravdivě.Též držím nám všem palce, protože tady jde o nás.
      Krásné dny. Věrka

      Vymazat
  5. Tesat do kamene a ať to každý přečte! Ač rodem i srdcem vychodoceska, pracují nyní v Praze a při každodenní jízdě mhd do práce přemýšlím jak je možný že tolik lidí je buď hloupých nebo bezohlednych. Domů, do milovaneho Hradce teď nemůžu abych neohrozila mé osmdesatilete rodiče, a chybí mi les. Takže Váš blog a fotky jsou pro mě balzamem na duši. Myslím na Vás, ať jste hodně zdravá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Maru, děkuji za komentář. Právě třídím fotky které pochází daleko od civilizace, do lesa právě kousek od Hradce. Tak Vám třeba přinesu radost.Opatrujte se. Věrka

      Vymazat
  6. Věrko, moc hezky jsi to napsala. Ano, je to doba zastavení a měli bychom ji s pokorou přijmout.
    Přeji pěkné dny a opatrujte se. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Růženko, jj přikyvuji. Je tomu tak.Opatruj se přeji dobré dny. Věrka

      Vymazat
  7. Asi každý normální člověk to tak cítí, jak jsi to napsala. A hezky to tady napsali všichni přede mnou.
    Není to lehké období pro společnost, není to lehké pro vládu. Zodpovědnost nás všech je teď opravdu na předním místě. Nepodléhat panice. Zapomenout na aroganci.
    Klidné dny, Věrko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanko, není to jednoduchý čas. Myslím, že náročné dny ještě přijdou, ale jak píši s osobní disciplínou a rozumem to zvládneme. Velmi si to přeji. Opatruj se. Věrka

      Vymazat
  8. Věruško, podepsala bych se pod tvoje slova.
    Včera nás na poště čekalo několik, přišla stará paní, zakašlala celý prostor a odešla a několik lidí raději odešlo a že přijdou zítra. Já tam musela čekat a bylo mi do breku.
    Nestačí, co mám, navíc nyní i manžel, ještě si donesu bacily od neznámé Bezohledky.
    Snad bude líp.
    Moc vás všechny tři zdravím pod Orlické Hory a těším se na tvé jarní fotky.Podléšky, to je to, co potřebujeme vidět!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jiřinko, čtu Tvé řádky a říkám si, jak to zvladnout s neukazněnymi? Mám kamarádku v Itálii a čtu její zprávy na facebooku. Tam nesmí do obchodu vstoupit víc jak 4 lidi. Nutnost dodržování rozestupu, k pokladně po jednom. Ulice jsou prázdné. Lidé to berou zodpovědně. Do jiných regionů se může jen na podpis, na rodné číslo. Mě přijde, že mnozí zde nepochopili vážnost situace. Jiřinko opatruj se. Věrka

      Vymazat
  9. Milá Věrko, přesně tak, jak píšeš. Lidé nepochopili. Pracuji ve zdravotnictví, denně mýma rukama projde minimálně 100 lidí. Kašlou, nezakrývají si ústa a nebo kašlou do dlaní a pak vše ochytají. Když je na to upozorníme, většinou se cítí dotčeně.
    Neuvědomí si, že pokud nakazí zdravotnický personál, nebude se o ně mít kdo starat. My nemáme žádné ochranné pomůcky. A snažíme se pracovat co nejlépe umíme.
    Osobně si myslím, že to, co přišlo, je poselství. "Lidé, máte jednu z posledních šancí. Velikou. Změňte své chování. K sobě navzájem, k přírodě, všemu živému i neživému, k planetě Zemi, k celému vesmíru. Není to vaše, máte to jen půjčené. Na malou chvíli, na krátký čas." Kéž to lidi naučí, co je skutečně důležité. Žádné materiální statky, jen srdce. Tak dlouho jsme volali po změně uvažování lidstva, až přišla šance. Tvrdá, krutá a přece šance na změnu. Pochopme ji a využijme tím správným způsobem. To nám všem přeji. Alena (modrý kvítek)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moc krásně jste to napsala. Doufejme, že se lidstvo z této situace poučí a změní svůj vztah k ostatním, k přírodě, ke všem tvorům na naší krásné Zemi. Nevlastníme ji, jsme její součástí a měli bychom ji chránit.
      Držím palce všem ve zdravotnictví, všem kteří jsou denně ve styku s velkým množstvím lidí, aby pro ně bylo dost ochranných pomůcek a hlavně, aby se k nim včas dostaly. Růža

      Vymazat
    2. Milá Alenko, řekla bych AMEN, přesně takto to vnímám i já. Možná je to skutečně šance pro nutnou změnu. Často jsem i v tomto prostoru sdělovala, že náš vyměřený čas je okamžik. Chvíle, jako bychom zde byli na procházce. Zkouška, jak se chováme k druhým, i k sobě samým. Možná přichází už tak dlouho nutný restart...je skutečně na nás , jak tuto šanci uchopíme.
      Alenko, opatruj se. Věrka

      Vymazat
    3. Přichází, určitě. Dnešní odpoledne jsem využila smysluplně. Šila jsem roušky. Alena modrý kvítek

      Vymazat
  10. Věrunko milá, především..moc pozdravů z chaloupky posílám, doufám že jste v pořádku!!
    ..souhlasně pokyvuji nad Tvými slovy, všemi komentáři, zejména písmenky paní Alenky..
    ..obrázky posledních dnů se nám všem zarývají do paměti..je to něco, co se dotýká nás všech, bez rozdílu..
    ..obrovská zkouška pro lidstvo..
    ..jak obstojíme?!
    Záleží skutečně na každém z nás..
    ..což bohužel mnozí opravdu ještě nepochopili..
    Věřím, tak jak Ty..že vše má řešení..
    Zdraví je to nejcennější..nic není víc..nic..
    Věřme a opatrujme se!!!!
    Jana❤️


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janičko z chaloupky mezi kopci, děkuji za Tvé řádky. Souhlasím a též pokyvuji. Bohužel je hodně těch, kteří nerozumí či rozumět nechtějí. Nechápou a nevidí...Všechno lze zvládnout, když je vůle. Vidím to i ve svém okolí. Je to stejné, jako když někomu odešlu sms a druhý ač je to slušné, vhodné, ani neodpoví. Jo, dokud nepřijde zmiňovaná pokora a s ní ruku v ruce pochopení a poznání, není možné čekat zázraky. Ty zázraky přicházejí jen díky nám. Jak řekla Alenka, díky našim otevřeným srdcím - pochopení. Díky zdravému rozumu. Jani, opatruj se, myslím na Tebe. Věrka

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...