Blog o životě ... vzpomínkách ... krásách světa

Velebeno slovem i fotografiemi

" každý den je dar ..."

pátek 29. července 2022

I cesta může být cíl

 


Dnešní text je dlouhý. Do méně znaků jsem naši cestu žitím nedokázala poskládat. 

"I cesta může být cíl...'

Poznáte na ní tolik lidí a když si myslíte, že je znáte, přijde událost jako z čistého nebe blesk a jen zíráte...
To se stalo právě mně před 2 měsíci.
Napsala jsem o tom pár slov do tohoto virtuálního prostoru. Slíbila jsem, že až přijde čas, napíši víc. Jenže, kdy je ten správný čas? Víme my co bude zítra? Každým dnem pak člověk často ztrácí odvahu a pak si uvědomí, že pořád hledáme nějaké cíle, mety. Jenže často bývá právě ona cesta cílem.
 Před x lety, tenkrát byl můj "Anděl bez křídel' ještě malá holčička, kterou jsme v ten den nesli v náručí do prudkého kopce, když jsme hledali místo svého snu, místo, kde jednou vznikne náš domov. Tenkrát tehdejší pan starosta obce Studené ukázal na kopci rukou - "tak  tady". Otočili jsme se do údolí a pohled na vršky hor, které se dotýkaly skoro nebe, nás úžasem skoro oněměl.
 To místo jsme si vybrali. Zaplatili požadovanou cenu a podepsala jsem smlouvu o smlouvě budoucí. (dle požadavku obce) A abychom mohli stavět na samotě u lesa, musela být zrealizována obecní příjezdová cesta. To chvíli trvalo. Můj muž jí dokonce nechal zaměřit a to zaplatil. Záhy poté jsme zařídili přípojku elektro, bez které není možné započít stavbu ( byl to travní porost bez sítí)  a kterou dnes stejně nevyužíváme. Moře zařizování, vyřizování, stohy lejster, razítek, času. A když kopnete do země, je kus života pryč a pak... jak se říká, člověk míní, osud mění. Do života nám vstoupila rakovina. Vše se zastavilo. Nemáte vůbec sílu a energii tvořit dům, když bojujete o život. Napřímíte veškerou energii jedním směrem. Ten směr nese název ŽIVOT. Můj muž si tam jezdil čistit hlavu. Přesto budoval. Kopal, zdil, vyléval betony a často tam nechal i slzu, co patřila mně. Kolem něho poskakovala naše malá dcerka. Nelehký to čas... 
Naštěstí jsem se vrátila do života.  S hendikepem stomie, vývodu bokem, amputací rekta. Po 33 dávkách ozařování i s dalším hendikepem týkající ženských orgánů.(přechod by byl to poslední, co by mě trápilo)  Po chemoterapiích zbídačená, ale šťastná a vděčná, že vůbec jsem. Ano, "každý den je dar". Nereptala jsem, nestěžovala si, nenaříkala, nelitovala se. S pokorou žila každý den.
 Začaly padat dotazy, kdy bude dům hotov? Jedny ruce, jediný... staví i samotnou vazbu domu. Já se učím i chodit, sedím na plaveckém kruhu, ale stojím. Stojím v našem Nebi. Už vím, že spěchat není kam i když si mnozí myslí opak.
Tvoří se dodatek ke smlouvě o smlouvě budoucí. Záhy poté ještě jeden. Naše Nebe vzniká. I přes smrtelnou nemoc dostojím všem podmínkám. Nic neporušujeme.  
Přichází pandemie. Vím, že má imunita není ideální a tak se stěhujeme na samotu k lesu. Jsem zodpovědná. Ze dne na den jsme tady. Kolikrát jsme slyšeli od nového starosty větu:" kdy už se nastěhujete?" 
Jsem tady.  Dcerka přichází do nové školy. Tvoříme nové zázemí. Pořizujeme ovečky, kůzle a štěně. 
  Přichází blesk z čistého nebe v Nebi. Píše se květen 2022. Je neděle a starosta mi přichází říct, doslova mezi dveřmi, ať se ve středu dostavím na obec kvůli mé smlouvě o smlouvě budoucí. " Musíme to dát už dokupy...a budeš mít s sebou někoho?"
Chvíli nerozumím vůbec otázce a utírám si ruce, neb jsem zrovna myla nádobí. "Jako nějakého právníka..." Za tři dny bez písemné výzvy jsem přítomna jednání, kde se dozvídám, že cena pozemku je dle přání a vize mnohonásobně vyšší. Dotaz:" jak vysoká?" Ceny létají jak při ruské ruletě. Padají nápady, že náš pozemek, by bylo dobré geometricky rozdělit a když bych nepřistoupila na tyto podmínky? "Odstranění stavby a uvedení pozemku do původního stavu". Najednou jsem si vybavila všechny ty dny, kdy můj muž dřel jak mezek. Všechno, co jsem vytvořila. Jak propagovala samotné Nebe. Knihu o štěstí z Nebe. Tak toto mě úplně srazilo na kolena. Za chvíli poté jsem se už klepala, jako sulc a brečela bez ustání... Co bylo dál už znáte. Modrý maják rychlé záchranné služby. Cesta, která mnohdy je cíl. Ta cesta, po které jsem se vzdalovala od našeho Nebe a já prosklenými dveřmi v sanitce viděla vzdalující se sen.  Tišící medikamenty mi pomohly. Doma brečela i Carolinka, můj Anděl bez křídel. Bála se, co bude s našimi zvířaty. Dnes víme,že smlouva o smlouvě budoucí a její dodatky jsou platné. Ostatní jsou vize a přání jednoho pana starosty, místostarosty, zastupitelstva a pověřeného právníka.Vize, které dokáží zamíchat kartami osudu, hýbou celou rodinou a životem.
 Také jsme měli vize a přání. Dnes mám i obavy. O naše zdraví. Někdy se může stát, že se stane z nebe peklo a ze štěstí lehce neštěstí. A vždy za tím stojí lidský faktor.
Uprostřed noci, když píšu tyto řádky a vylévám své srdce , vzpomínám na těžkou cestu, která je mnohdy cíl. Vybavuji si lidé, kterým jsem pomáhala a modlila se za ně. Prosila o pozitivní sílu pro ně.
 Dnes tu stojím sama. O každé rameno mám opřenou jednu bytost. Mého muže a dcerku. Před sebou pár lidí, co nám ničí už tak náročný život. Věřím, pevně věřím, že za sebou lidé, kteří mi chtějí a mohou pomoci. Vás ❤️🙏

Mnohdy stačí slovo...
A jak jsem kdysi řekla: "zkusme dělat lepší svět podáním pomocné ruky..."

Mnohdy stačí skutečně málo - sdílení, aby přišla tato slovo k člověku, který dokáže pomoci.

Děkuji, za podporu, sdílení.
Věřím stále, že život je bumerang...

Vaše Věrka ☀️


30 komentářů:

  1. Milá Věrko nechápu kde se ve světě bere tolik zla,ale já stále věřím v dobro.Vše dobře dopadne.Jenom se všichni opatrujte ať nepřijde nějaká nemoc.Posílám tolik energie kolik jen můžu. A právě jsem zjistila ,že už týden jsme na dovolené kousek od vás. Mrzí mne že jsem to nevěděla dřív. Moc vám všem fandím a ráda bych vás poznala. No bohužel zítra odjíždíme domů tak už to nevyjde. Přeji krásný den Martina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, kde je vůle je i cesta. Napište mi e-mail. vera.si@seznam.cz Zvu Vás na kafe do našeho Nebe. Dnes. Věrka

      Vymazat
    2. Děkujeme řádí přijímáme

      Vymazat
    3. Bylo to krásné setkání. Ze ❤️ děkujeme. Šťastnou cestu domů.

      Vymazat
  2. Milá Věro. Nejhorší srážka je s blbcem. Už skoro 60 let jsem o tom přesvědčená. na to nejde nic jiného říci. Ale sama víš, že zdraví je to nejcenější co máme a máš to v hlavě moc dobře srovnané. Toto jsou jobovky jaké žívot přináší. A ono na každého jednou dojde. Držím palce , posílám sílu a přeji hodně zdraví celé rodině. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, děkuji za slova, co mi z duše hovoří. Vnímám to naprosto stejně. Věrka

      Vymazat
  3. Věrko, hned zkraje jsem ti napsala, co si myslím a co asi za tím stojí a tys mi to tehdy potvrdila. Škoda, že nejsem právník, šla bych s tebou do toho. Držím palce a hlavně, ať zůstanete s p.Petrem nad věcí a tudíž zdraví, dcera vás moc potřebuje.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko milá, moc děkuji ❤️ Snažím se být nad věcí, ale jde to tentokrát hodně ztuha. Těch jobovek je tolik z jejich strany... Opatruj se. Věrka

      Vymazat
  4. Mila Verko, pred lety, to se Vam take neco mstilo, jsem Vam psala, ze Uspech se neodpousti. A ted to tu mate znovu. Jste znama, uspesna, ale vlastne jen nezistne pomahate druhym v jejich take nelehke situaci. A vidite, porad je to nekomu na ocich.... Moc Vam preji, at i tento boj uspesne vyhrajete, porazite i tyhle nastrahy....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Už jsem to někde psala, ale po rakovině se stalo něco, co nemohu rozumem blíže specifikovat. Něco, jako rozvinutá intuice, šestý smysl, třetí oko. Prostě dokáži často navnímat chod věcí. Zde cítím, že tato událost je věcí závisti, která bude rozkodována. Každá informace k nám přijde v pravou chvíli. Stejně tak ke mě přišly odpovědi na otázky, které mě právě před lety trápily. Dnes je znám. Nebude tomu jinak i zde. A někdy si říkám, co by se dělo, kdybych vůbec nic nedělala..
      A nebo vůbec nebyla...

      Vymazat
  5. Už jsem Ti na Tvůj příspěvek ohledně této záležitost napsala, že se to zřejmě týká vašeho NEBE. Potvrdila jsi to a teď jsi toto popsala konkrétně.
    Lidská závist a k tomu neserióznost je hodně špatná kombinace. Vůbec se nedivím, že Tvůj organismus tak zareagoval. Říká se, že co je psáno, to je dáno. Takže jestliže ty smlouvy byly sepsány a potvrzeny, je postup pana starosty aspol. opravdu divný. Je tomůj pohled jen se shora, takže mohu akorát napsat, že moc vám přeji, aby se vše vyřešilo tak, jak má být a vy mohli v klidu žít.
    Opatruj se a mějte se ve vašem NEBI pěkně !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Věruš, prožila a zdolala jsi už toho hodně. Jsi silná a určitě se svými zdoláš i tento problém. Se závistí se někdy těžko bojuje. Přeji ti hodně sil. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Myslím, že ten, kdo závidí, by však se mnou vůbec neměnil... Krásnou neděli ❤️ Věrka

      Vymazat
  7. Myslím na vás všechny. Posílám spoustu dobře energie a věřím že vše dobře dopadne. Pokud byste se rozhodli uchýlit k fyzické odplatě, dejte vědět, vezmu smeták a postavím se s vámi do šiku vyčistit ten chlív. 😉Moc na Vas myslím Věrko ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 🤣👍 Pobavilo. Přeji hezký den ❤️ Věrka

      Vymazat
  8. Držím palce. Nerozumím jen jedné věci. Proč ve chvíli využití pozemku, nastěhování atd. se jedná stále o smlouvu o smlouvě budoucí??? Nechápu asi.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Možná nešťastně vytvořená smlouva o smlouvě budoucí. Podmínky z naší strany dodrženy. Přeji hezký den. Věrka

      Vymazat
    2. Také nerozumím. Jestliže byl pozemek zaplacen, stále není váš? Jinak velmi držím palce, ať zvítězí zdravý rozum.

      Vymazat
    3. Přesně tak, stále není náš. Dnes dokonce bude veřejné zasedání zastupitelstva obce na programu je bod parcela (naše Nebe) a pozváni jsme nebyli. Opět o nás bez nás. Takhle to v některých dědinách chodí a člověk jen žasne...a samozřejmě ho to stojí neskutečné nervy a finance.

      Vymazat
    4. Věruško, držím palce a doufám, že půjdete na zastupitelstvo bojovat i bez pozvání, je veřejné, tak tak pozvánku nepotřebujete :-). Ilona

      Vymazat
    5. Byli jsme, argumentovali jsme. Co pokládám za krivarnu, když je přehlédnut i náš právní zástupce s tak důležitými informacemi, které by mohly změnit situaci. Šílené.

      Vymazat
  9. Věrko , neboj vše dobře dopadne🌸Hlavně posílám Velkou gratulaci k dnešním jmeninam 💐🥂💐 Přeju,zdraví spokojenost po celý rok🌸💚🌸 Věra🌸(taky srpnová)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško ze srdce ❤️ děkuji a přeji krásný sváteční den ❤️

      Vymazat
  10. Moja milá Věrka, tvoj život je ako téma na jeden román. Som ďaleko, ale pýtam sa, ako Ti môžem pomôcť? Myslím na Teba, lámem si hlavu, ale nič ma nenapadá.Napíš! Keď sme sa presťahovali z mesta na dedinu s tým, že ideme opravovať manželov rodičovský dom,kúpili sme materiál na stavbu. Ver mi, nemali sme peňazí navyše. A niekto si jednej noci materiál "požičal"...ľudská závisť je strašná...Cítim s Tebou a veľmi ťa chápem. Objímam ťa. Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, děkuji za Tvé řádky. Ano,je to téma na román či drama. Záleží na úhlu pohledu. Víš, jsou tací, co si myslí, že jsou nesmrtelní a dokonce se tak chovají. Vše má své meze. Úplně vše. Nyní sháním vhodnou medializaci případu. Napíšu email. Věrka

      Vymazat
  11. Náhodou jsem narazila na váš blog a přečetla váš článek moc vám přeji,aby všechno dobře dopadlo.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Iveto, ze ❤️ děkuji 🙏. Je to velmi náročné. Nikomu vážně nepřeji. Věrka

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova a čas. ♥ Věrka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...